Onze sponsor:

Review:

13 september 2019 | Niels Laan | Aeotec, Raam/deur sensoren

Aeotec Door/Window Sensor 7

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

We hebben deze sensor nu bij 2 controllers succesvol toegevoegd dus bij de HC2 van Fibaro moet dit ook wel gaan lukken. Het toevoegen gaat weer door de controller in de "toevoegen" stand te zetten. Dit kun je doen door naar je apparaten te gaan en dan op "add new device" te klikken. Hierna op ADD om het op te starten. 

Als je het toevoegen hebt gestart verwijder je het lipje bij de batterij van de sensor. De LED aan de voorkant zal rood gaan knipperen om aan te geven dat het toevoegen is gestart. Mocht dit niet lukken dan moet je de tamper schakelaar 3x binnen 1,5 seconde indrukken. Deze zit overigens aan de binnenkant en ziet er uit als een veer. De LED zal in dit geval 2x oplichten.

Hij werd hierna toegevoegd aan de HC2. Het valt mij op dat er gemeld wordt dat er nog geen template beschikbaar is. Ondanks dit, zie ik de sensor op mijn dashboard verschijnen. Er komt ook een bewegingssensor bij, welke voor de tilt functie is bedoeld. Helaas werkt deze niet.

Installatie schermen:

Configuratie:

Er zijn geen configuratie mogelijkheden aanwezig. Lees verder op in dit artikel voor de mogelijkheden.

Dashboard:


Open/Dicht

Scene opties:

Voorbeeld scene:

Ik wil, als 's nachts de deur geopend wordt, dat de lamp in de hal aangezet wordt. De nacht functie regel ik met een LUA script van Robbshop.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren