Onze sponsor:

Review:

29 mei 2020 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold smart Cylinder SX

Review van een slim slot geproduceerd door een Nederlandse fabrikant.

Er komen steeds meer slimme sloten op te markt. Vandaag maken we en review van de Bold. Dit product wordt door een Nederlands bedrijf gemaakt, en is al een tijd op de markt. Het wordt dus tijd om hem aan de tand te voelen. 

Met een slim slot kun je op afstand, via je domotica systeem of via een APP, je deur openen. Je hebt hierbij niet meer je sleutel nodig. Dit is ook het geval bij de Bold Smart Cylinder SX.

De bekendste slimme sloten zijn die van Nuki en Danalock welke met Zigbee en Z-Wave werken. Deze sloten hebben een ingebouwde motor om de deur te ontgrendelden en te openen voor. Dit heeft de Bold niet, hierdoor opent hij de deur niet voor je. Hij ontgrendelt hem alleen maar. Dus zo doorlopen met de boodschappen in je handen zit er helaas niet in.

De Bold werkt via de Bluetooth van je smartphone. Om de deur te ontregelende start je de APP op en druk je de knop in. Er is ook nog een andere manier om de deur open te krijgen. Later meer hierover.

Het is helaas niet mogelijk om de Bold te koppelen aan een domotica systeem. Bold heeft aangegeven met een gateway te komen. Met deze gateway kun je zo direct via het internet je slot ontgrendelen. En mogelijk ook koppelen met je domotica systeem.

Goed beveiligd?

Als het over smart lock gaat is de eerste vraag die gesteld wordt: hoe het zit met de veiligheid? Als we naar de bouw van het slot kijken dan heeft deze 3 sterren van het SKG keurmerk gekregen. Dit is de hoogst haalbare klasse. Dit houdt in dat er 5 min. inbrekers vertraging is. Dit lijkt niet veel maar elke extra minuut is natuurlijk te veel voor een inbreker. Hij wil zo snel mogelijk binnen zijn. Met dit slot is het ook mogelijk om het Politie Keurmerk Veilig Wonen aan te vragen.

Daarnaast kun je het slot combineren met een anti-kern-trek-beslag hierdoor kan het slot niet door midden gebroken worden. Het uitboren van het slot is ook lastig om hij voorzien is van een anti-boorbelemmering.

Zoals al gezegd is het slot ook te bedienen met een telefoon en dit gaat via Bluetooth. Er wordt op de website van Bold opvallend weinig over gesproken. Ik kan dus ook niet vinden hoe de beveiliging hiervan is geregeld.

Automatisch openen?

Tijdens het schrijven van dit artikel is er geen mogelijkheid om automatisch het slot open te maken als je in buurt komt. Bold geeft aan hier wel aan te werken

Wat krijg je:

- 1x BOLD Slimme Europrofiel Knopcilinder
- 1x Batterij
- 3x Lengte Adapters Buitenzijde
- Installatie Gereedschap

Specificaties:

Product: Europrofiel Knopcilinder, Enkelzijdig Gecontroleerd
Kleur: Zilver
Materiaal Knoppen: Zink Legering, Mat Satijn Chroom Afwerking
Cilinderhuis: Messing, Nikkel Afwerking
Gewicht: 375 gr
Ontwikkeling: Nederland
Assemblage: Nederland
Batterij CR123A, 1550mAh
Batterijlevensduur 2 Jaar en/of 20.000 Activeringen
Gebruikstemperatuur binnenknop: +10°C to +40°C
Buitenknop: -20°C to +80°C
IP-waarde: Buitenknop, Cilinderhuis: IP54
  Binnenknop: IP4X
Keurmerken en Certificaten SKG***
  EN15684
Categorie gebruik: Grade 1 (Grades 0-1)
Duurzaamheid: Grade 6 (4-6), 100.000 cycli
Digitale Veiligheid: Grade F (A-F)
Inbraakweerstand: Grade 2 (0-2)

Uiterlijk:

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.