Onze sponsor:

Review:

29 mei 2020 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold smart Cylinder SX

Installatie:

Volgens de Bold website kun je het slot zonder draden te trekken, en binnen 3 minuten, installeren. We gaan zien of dit ook het geval is. Eerste stap is om de APP te downloaden. Er is een APP voor iOS en Android, deze kun je uiteraard vinden in de Apps store en bij Google Play. Ik heb een Android toestel dus ik test hem hiermee.

Als je de APP hebt, maak je een account aan met je mobiele nummer. Er zal een SMS naar je toegestuurd worden ter verificatie. Hierna wordt er ook nog een verificatie gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Vervolgens werd ik geregistreerd en kon ik het slot toevoegen.

Er is dus een twee-stap-authenticatiemethode aanwezig. Wel zo veilig.

Registratie:

Installatie van het slot:

Het installeren van het slot moet je de knop 3 seconden ingedrukt houden. Het slot komt dan in de leerstand waarna je hem kunt koppelen aan de APP/je account. Dit kan je doen door gelijk de knop in de APP en de knop op het slot in te drukken. Dit lukte mij eerst niet maar dit kwam omdat ik te lang de knop ingedrukt hield.

Daarna installeer je het slot in de deur. Je haalt eerst de oude cilinder eruit. Dit kun je doen door aan de zijkant van de deur de 2e schroef van boven los te draaien. Meet vervolgens even de cilinder op (of leg hem even naast de Bold). Deze maat moet namelijk overeenkomen. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je het verlengstukjes gebruiken die worden meegeleverd. Als alles klopt zet je de Bold in de deur en schroef je hem weer vast.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Slimme sloten