Onze sponsor:

Review:

19 november 2017 | Niels Laan | Fibaro, Raam/deur sensoren

Fibaro Door/Window sensor 2

Fibaro heeft alweer een tijdje geleden een verbeterde versie van hun door/window sensor uitgebracht. Hij was alleen zeer slecht leverbaar waardoor wij hem pas laat binnen hebben gekregen. Vandaag is hij er eindelijk en gaan we hem voorzien van een review.

Met deze Fibaro raam en deur sensor 2 kun je registreren of er een raam of deur open staat. Handig om je huis extra te beveiligen of om te zorgen dat er een lamp aangezet wordt als je de deur opent. Hij is er als Z-Wave plus versie en als Homekit versie. Wij gaan de Z-Wave plus versie behandelen.

"Mooie slanke sensor"

De afmetingen van de sensor zijn: 71 x 18 x 18 mm (L x W x H) en hij ziet er niet plastic uit. Op de bovenkant staat het logo van Fibaro, deze had van mij wel achterwegen mogen blijven.
De communicatie gaat via Z-wave plus en hij heeft een bereik van 30 meter binnenshuis (uiteraard afhankelijk van de obstakels). Hij wordt gevoed door een LS1425 batterij. Dit is niet heel handig omdat deze niet makkelijk te verkrijgen zijn en ook niet in andere sensoren worden gebruikt. Het voordeel wel is dat de sensor klein blijft.

"Temperatuursensor is een leuke bonus"

Deze sensor heeft een ingebouwde temperatuurmeting. De temperatuur van deze sensor word dan wel dichtbij de deur gemeten. Dit kan zomaar 1 à 2 graden schelen met de kamertemperatuur, dus hou hier rekening mee. Er is wel een optie om dit eventueel te corrigeren. 

De achterkant is voorzien van een tamper schakelaar, zodat bij het verwijderen een alarmsignaal gestuurd wordt naar de controller. Van de muur afschoppen heeft geen zin voor de inbreker. Het kapje verwijderen trouwens ook niet want hier zit ook een tamper schakelaar in.

De sensor is te koop voor: €49,95 en verkrijgbaar in 7 kleuren.

Wat krijg je:

- Sensor en magneet
- 1/2 AA batterij
- Stickers om hem vast te maken
- 2 schroefjes
- Handleiding (Engelstalig)

 

Grootte:

Installatie:

Ik zal de installatie testen op de volgende controllers:

- Athom - Homey
- Fibaro - HC2
- Zipato - ZipaTile
- Vera Plus

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren