Onze sponsor:

Review:

19 november 2017 | Niels Laan | Fibaro, Raam/deur sensoren

Fibaro Door/Window sensor 2

Het toevoegen van deze sensor aan de ZipaTile moet niet al te veel problemen geven, de vorige versies hebben tenslotte ook prima gewerkt. Je kunt hem toevoegen door in te loggen en naar het apparaat gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "Add new device" en hierna op Z-Wave. Het toevoegen zal starten, hierna is het zaak om het lipje bij de batterij te verwijderen en het kapje er weer op te doen.  Hierna moet je 3x snel op de tamper knop aan de achterkant van de sensor te drukken.

Hij werd gevonden en toegevoegd. Ik zie de temperatuur en sensor verschijnen bij de apparaten. Helaas ontbreken de uitgebreide configuratie mogelijkheden, deze zul je dus zelf moeten op zoeken in de handleiding.

Installatie schermen:

Dashboard:

Opties rule creator:

Voorbeeld regel:

Als voorbeeld wil ik graag dat mijn lamp aan gaat als de voordeur open gaat. Hij mag de lamp alleen maar aanzetten als mijn lichtsensor lager is dan 10 lux. Op deze manier gaat de lamp nooit aan als het licht genoeg is. En we willen ook dat de lamp weer uitgaat als ik de deur sluit.

Conclusie ZipaTile:

De sensor wordt goed toegevoegd en zie de sensor en  temperatuurmeting. Helaas ontbreken de configuratie mogelijkheden en moet je deze dus handmatig toevoegen. Het viel mij trouwens op dat het even duurde voordat de temperatuur binnen kwam.

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren