Onze sponsor:

Review:

19 november 2017 | Niels Laan | Fibaro, Raam/deur sensoren

Fibaro Door/Window sensor 2

Installeren op de Homey:

We zullen deze door/window sensor 2 gaan toevoegen aan de Homey. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de Homey en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op het plusje en zoek je de Fibaro door/window sensor 2 op. Hierna zal het toevoegen starten en kun je de sensor openmaken en het lipje bij de batterij verwijderen om hem daarna weer dicht maken. Om het toevoegen te starten druk je 3x op de tamper schakelaar aan de achterkant. De sensor zal hierna blauw oplichten en gaan knipperen.

Hij werd netjes gevonden en toevoegt aan de Homey. Ik zie de status veranderen als ik de magneet weg haal bij de sensor. En ik zie de temperatuur verschijnen. De configuratie mogelijkheden zijn allemaal toevoegt en hebben een uitleg.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Flow opties:

Flow editor:

Als voorbeeld wil ik graag dat mijn lamp aan gaat als de voordeur open gaat. Hij mag de lamp alleen maar aanzetten als mijn lichtsensor lager is dan 5 lux. Op deze manier gaat de lamp nooit aan als het licht genoeg is.

We maken eerst de flow om de lamp aan te zetten:

Hierna de flow om de lamp weer uit te zetten na 10 sec.

Conclusie Homey:

Homey heeft deze sensor netjes verwerkt in hun systeem. Hij reageert snel en ik zie alle opties en configuratie mogelijkheden, deze zijn ook duidelijk uitgelegd.

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.