Onze sponsor:

Review:

19 november 2017 | Niels Laan | Fibaro, Raam/deur sensoren

Fibaro Door/Window sensor 2

Installeren op de Vera (Plus/Edge)

Als laatste in de rij is de Vera Plus aan de beurt. Het toevoegen aan deze controller gaat door in te loggen en naar het "device" gedeelte te gaan. Vervolgens klik ik op "add device" en zoek ik de door/window sensor 2 op. Deze werd helaas niet gevonden maar de versie 1 wel, maar het toevoegen lukt niet met deze versie. Hierna heb ik hem al "Generic Z-Wave" toegevoegd, hier werd deze keer wel gevonden.

Maar als ik kijk op het dashboard zie ik hem als aan- en uitschakelaar staan. Dit is niet helemaal correct. Gelukkig is er een trucje om hem wel werkend te krijgen. Ga naar de geavanceerde opties bij de sensor en neem de volgende waardes over:  

Device_type: urn:schemas-micasaverde-com:device:DoorSensor:1
Device_file: D_DoorSensor1.xml 
Device_json: D_DoorSensor1.json

Met bovenstaande aanpassingen zie ik wel de juiste sensor. Helaas krijg ik de temperatuur meting niet aan de gang.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Scene:

Ik wil graag een scene maken die een lamp aanzet als de deur wordt geopend. Hierbij wil ik dat de lamp aan blijft als de deur ook open blijft en weer uitgaat na x seconde als de deur gesloten wordt.

Conclusie Vera:

Helaas moet ik tot de conclusie komen dat op het moment van het schrijven van dit artikel er nog geen goede ondersteuning is. Ja, met wat omwegen is hij wel aan de praat te krijgen maar dit is natuurlijk niet zoals het hoort te werken. 

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren