Onze sponsor:

Review:

10 januari 2018 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Double Switch 2

Conclusie:

Deze module is zeer handig om te verlichting mee te schakelen. Je kunt er zelfs 2 lampen op aansluiten en hij is net zo duur als zijn kleine broertje de Fibaro Single Switch 2. Andere handige feature is de scene functie, welke te activeren is door bv 2x snel achter elkaar op de wandschakelaar te klikken. Helaas werkt dit momenteel alleen nog op de HC2 en Homey. Hierdoor kun je naast je normale schakeling gemakkelijk bv je gehele woonkamer laten uitzetten. 

Met het maximale vermogen van 10A is dit ruim voldoende om je verlichting aan te sturen. De schakelaar is behoorlijk klein en met wat gefriemel wel in een inbouwdoos van 40mm diep te krijgen. De Qubino concurrentie is net even iets langer en heeft geen hobbel aan de voorkant. Je kunt de installatie draden goed vast schroeven en 4mm dik gaat er prima in.

De ingebouwde LED is een leuk extraatje waardoor je net even wat meer informatie over het bereik en de status kunt inzien. Zijn er ook minpunten? Eigenlijk niet, misschien dat je kunt zeggen dat er ook goedkopere varianten zijn, maar deze zijn wel van minder kwaliteit.

De dubbele schakelaar is te koop voor € 59,95.

Z-Wave Plus
10A aan maximaal vermogen
Mogelijkheid tot aansluiten 2 lampen

Hobbel aan bovenkant kan in de weg zitten
Scene mogelijkheid werkt alleen op HC2 en Homey

Getest met: 
Homey, Firmware 1.5.3, Fibaro APP: 1.5.17
ZipaTile, firmware 1.1.38 
Fibaro HC2, firmware 4.104
Vera Plus, firmware 1.7.2414

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars