Onze sponsor:

Review:

10 januari 2018 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Double Switch 2

Installatie op de Fibaro Home Center 2:

Het toevoegen van deze schakelaar moet natuurlijk appeltje eitje zijn voor de HC2. Dit product is tenslotte door hun zelf gemaakt. Om het toevoegen te starten log je in op je Home Center. Vervolgens ga je naar het device gedeelte en klik je op "add or remove device" en vervolgens op de "add" knop. Het aftellen zal beginnen. Hierna moet je de schakelaar voorzien van stroom. Je kunt het toevoegen starten door 3 keer snel achter elkaar op het knopje aan de voorkant te drukken. Je kunt het toevoegen ook starten door de wandschakelaar 3x snel achter elkaar in te drukken. Zorg altijd dat je dicht bij de controller bent als je gaat toevoegen. Hij werd uiteraard netjes gevonden en toegevoegd aan de HC2. Ik zie 2 schakelaars verschijnen met het totaal verbruik en huidige verbruik.

Alle configuratie mogelijkheden zijn aanwezig (in tegenstelling tot andere controllers). Zoals verwacht werkt deze schakelaar perfect.

Installatie schermen:

Dashboard:

Scene creator opties:

Voorbeeld scene:

Als voorbeeld wil ik graag dat als ik de eerste lamp (S1) van de double switch 2 aanzet, en het donker genoeg is, dat dan ook de 2de lamp wordt aangezet.

Om gebruik te maken van scenes optie moet je parameter 28 aanzetten. Je kunt hierna bv in een scene gebruiken dat als je 2x op de schakelaar klikt, een scene gaat starten om bv een andere lamp aan te zetten.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars