Onze sponsor:

Review:

14 april 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Review: Fibaro Walli Outlet/Stopcontact

Conclusie:

Met deze Walli Outlet kun je je stopcontact slim maken. Als je deze installeert kun je op afstand hem aan- en uitzetten. Dit stopcontact heeft een maximale vermogen van 3680W wat voldoende is voor de meeste apparaten. Denk hierbij bv aan een koffiezetapparaat of een wasmachine een simpel lamp is natuurlijk ook mogelijk.

De Walli vervangt je bestaande stopcontact. Hiervoor moet je de oude losschroeven (uiteraard eerst de stroom eraf) en de bestaande draden aansluiten op de Walli. Dit hoeft dus niet ingewikkeld te zijn.

Bij de Walli wordt een standaard frame meegeleverd maar er is ook een mogelijkheid om hem te integreren in het bestaande schakelmateriaal systeem. Hiervoor zijn diverse adapters beschikbaar. 

Hij is elegant vormgegeven en heeft een ronde LED ring die oplicht als je hem aanzet. De kleur van deze LED kun je zelf bepalen, maar hij kan ook het verbruik laten zien dmv kleuren (rood is veel, groen minder).

Hij werkt via de draadloze Z-Plus protocol en is te koop voor €76,50. Dit is niet de goedkoopste oplossing, als daarnaar opzoek bent kun je beter kiezen voor een losse inbouw dimmer. Maar als je je schakelmateriaal mee rekent dan vallen de kosten mee.

Onzichtbaar
Stroommeting
LED
Maximaal vermogen van 3690W
Netjes afgewerkt/zit goed in elkaar

Niet de goedkoopste oplossing
LED niet bij alle controllers via een scene te bedienen

Eindoordeel

8,0

Wij willen Fibaro Benelux bedanken voor het beschikbaar stellen van een test exemplaar.

Getest met:
Homey, Firmware 4.2, APP: 1.3.3
Fibaro HC2, firmware 4.170
Fibaro HC2, firmware 4.170


Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.