Onze sponsor:

Review:

14 april 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Review: Fibaro Walli Outlet/Stopcontact

Installatie via de Homey:

We gaan de Fibaro Walli eerst installeren op de Homey. De Homey ondersteunt de Z-Wave Plus protocol en heeft een Fibaro APP dus de installatie zou niet al te veel problemen moeten opleveren.

Voordat we hem gaan toevoegen zorgen dat we eerst dat de Walli geinstalleerd is in onze wandcontactdoos. Zorg dat deze doos minimaal 40mm diep is. Er wordt een schema bijgeleverd hoe je hem moet aansluiten. Dit is niet heel ingewikkeld want er hoeven maar 3 draden aangesloten te worden. Dit zijn de L (bruin), N (blauw) en de F-Aarde (geel).

Als je alles weer van stroom voorzien hebt loggen we in op de Homey en gaan naar onze apparaten. We drukken vervolgens op het plusje en zoeken de Walli op.

Volgens de instructies moeten we het toevoegen knopje aan de voorkant 3x snel achter elkaar indrukken. Dit knopje zit wat verstopt, maar hij zit rechts onderin, waar je de stekker erin doet.

De Walli wordt eerst gereset en zal rood oplichten en vervolgens wit kleuren. Hierna herhalen we dit proces en de Walli zal geel oplichten en hierna groen, om aan te geven dat het toevoegen is gelukt.

Nu kunnen we genieten van het draadloos aansturen van alles wat we er in steken.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

We krijgen een aan/uit schakelaar en we zien het totaal verbruik en het huidige verbruik.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

We maken als voorbeeld dat als er beweging is op de de begane grond, en ik ben thuis, dat de Walli aangezet wordt en de LED geel gaat branden.

ALS:

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars