Onze sponsor:

Review:

14 april 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Review: Fibaro Walli Outlet/Stopcontact

Installatie via de Fibaro Home Center 3:

We zijn aangekomen bij de nieuwste controller van Fibaro de HC3. Het toevoegen van deze Walli Outlet zou natuurlijk geen enkel probleem moeten geven, het is tenslotte hun eigen product.

De eerste stap is om te zorgen dat de Walli wordt aangesloten. Dit kun je doen door het bijgeleverde schema te volgen. Dit is niet heel ingewikkeld omdat het eigenlijk een kwestie van de oude draden opnieuw aansluiten is. Dat moet iedereen dus wel lukken. Zorg dat je inbouwdoos minimaal 40mm diep is, anders gaat de module er niet in passen.

Nu we alles aangesloten hebben voorzien we de Walli van stroom en loggen in op de HC3. We gaan naar onze apparaten en drukken op het plusje. Nu moeten het toevoegen knopje aan de voorkant van de Walli 3x snel achter elkaar indrukken. De LED van de Walli zal geel oplichten en hierna groen gaan branden om aan te geven dat het gelukt is. Ik zie ook wat waardes voorbij komen in de HC3 en zie hem uiteindelijk bij mijn apparaten verschijnen.

Mocht het toevoegen nou niet lukken dan moet je de Walli even resetten door de "verwijder functie" te gebruiken in de HC3. Hierbij moet je ook 3x op het knopje drukken. Hij zal rood oplichten om aan te geven dat het resetten is gelukt. Hierna kun je hem weer toevoegen. Zorg ook dat je dichtbij de HC3 in de buurt bent dit helpt met het succesvol toevoegen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Aan/uit schakelaar:

Energie meting:

 

Scene opties:

Je krijgt onderstaande opties tot je beschikking voor het maken van een scene:

Triggers:

Doen:

Voorbeeld scene:

We maken als voorbeeld dat als de zon ondergaat, en er iemand thuis komt, dat dan de Walli aangezet wordt en de LED op een gele kleur worden gezet.

Trigger Sunset:

Komt thuis:

Zet Walli aan:

Zet kleur op geel:

 

Dit product is te koop voor:


€ 77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwschakelaars