Onze sponsor:

Review:

05 november 2021 | Niels Laan | Frient, Rookmelders

Frient Intelligent Heat Alarm

Een review van de Frient Intelligent Heat Alarm welke geen rook detecteert.

We zijn alweer aan ons 2de product van de fabrikant Frient toe. In onze vorige review hebben we gekeken naar de Smart Mini Plug. Frient is een Deens fabrikant die zich onderscheidt door het design en de goed geprijsde producten.

Nu gaan we kijken naar de Frient Intelligent Heat Alarm waarbij de naam wat misleidend is.

De producten van Frient maken allemaal gebruik van de Zigbee protocol. Deze Zigbee protocol kennen we vooral van verlichting van Philips HUE en Ikea. De laatste jaren zie je steeds meer verschillende producten op de markt komen die niet meer zoveel met verlichting te maken hebben. Dit is natuurlijk heel fijn omdat er dan meer concurrentie komt voor andere protocollen en dit komt uiteindelijk de prijs te goede.

Rook...uuh nee

Deze Heat Alarm van frient detecteert geen rook om te bepalen of er brand is. Nu zul je wel denken wat heb ik dan aan dit product. Nou hij detecteert via warmte of er brand is. Dit is natuurlijk super slim omdat je dan geen last hebt van vals alarm omdat je bv lekker zit te flamberen in de keuken.

Als hij rook warmte detecteert dan zal de ingebouwde sirene afgaan en je kunt natuurlijk via je Smart Home systeem zorgen dat je een berichtje krijgt op je telefoon. De sirene geeft een behoorlijk geluid met zijn 85 db.

Lekker compact

Dit product van Frient onderscheidt zich door zijn grootte. Of eigenlijk doordat hij niet groot is. Hij is namelijk maar Ø 65 x 40 mm wat hem tot een van de kleinste op de markt maakt. Aan de onderkant van de sensor zit een beugel welke je vast kunt maken aan je plafond. Er worden hiervoor schroeven meegeleverd. In deze beugel draai je vervolgens de sensor zodat het geheel goed vast zit en je later nog gemakkelijk bij de batterij kan. De batterij is overigens een CR123A welke wel in meerdere Smart Home apparaten gebruikt wordt. De batterij zou volgens Frient 5 jaar mee moeten gaan (als hij om de 5 min. een rapport stuurt).

Je kunt deze heat alarm kopen voor € 49,95 via onze partner.

Wat krijg je:

- Sensor
- Ophangbeugel
- Batterij CR123A
- Handleiding

Specificaties:

Lengte   65mm
Breedte   65mm
Hoogte   40mm
Gewicht   45,4gr
Protocol   Zigbee 3.0
Batterij   CR123A
Sirene volume   85dB

 

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Heat Alarm gaan installeren op de volgende controllers:

Momenteel werkt deze sensor alleen maar met de Homey en met SmartThings (van Samsung/Aeotec). Wij hebben de Hub van SmartThings nog niet, dus kunnen dit product alleen op de Homey testen.

Homey by Athom

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Rookmelders
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.