Onze sponsor:

Review:

05 november 2021 | Niels Laan | Frient, Rookmelders

Frient Intelligent Heat Alarm

Conclusie:

Met deze sensor van Frient kun je detecteren of je huis in de fik staat. Hij doet dit door de temperatuur te meten als deze boven een bepaalde waarde komt zal hij een alarm signaal sturen naar je smart home controller. Door koppeling naar je controller kun je hem dus echt slim maken. Je zou een notificatie kunnen sturen of bv alle lampen kunnen aanzetten of juist bepaalde apparaten uit.

Deze sensor dectecteerd dus geen rook wat in sommige situatie een voordeel is. Je kunt je voorstellen dat in de keuken bij het aanbranden van de aardappels er wat rook vrij komt. Dit is natuurlijk niet meteen dat alles af brand. Het alarm zal dan niet afgaan en je voorkomt ongewenste alarm meldingen.

Het is waarschijnlijk wel zo dat deze manier van detecteren wat trager zal reageren dan rook. Het vuur moet immers al wat ver zijn om het temperatuur verschil te meten.

Hij wordt gevoed door een CR123A batterij welke je wel vind in meer smart home producten. Hij is behoorlijk compact en er wordt een voet/beugel meegeleverd om hem goed te bevestigen aan je plafond.

De prijs is ook wel oké want hij kost € 49,95.

Minder kans op vals alarm
Compact

Ondersteuning voor andere controllers nog niet op orde
Led knippert af en toe (en dit kan niet uit)

Wij willen Frient bedanken voor het beschikbaar stellen van de tussenstekker.

Getest met:
Homey, Firmware 7.1.5, APP: 1.0.2

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Rookmelders