Onze sponsor:

Review:

Frient Smart Plug Mini

Een review van de Frient Smart Plug Mini met de Homey.

Frient is een relatieve nieuwe speler op de Smart Home markt. Ze maken slimme producten welke gebruik maken van het Zigbee protocol. Ze hebben producten variërend van rookmelders tot bewegingssensoren. Ze onderscheiden zich door een Deens design en producten die redelijk betaalbaar zijn.

We hebben van Frient diverse producten gekregen we gaan eerst kijken naar de Smart Plug Mini. Dit is een tussenstekker die je in het stopcontact plugt en waar je vervolgens bijvoorbeeld een staande lamp op aansluit of je koffiemachine. Zodat je deze op afstand aan-/uit kunt zetten. Dit schakelen gaat op afstand via de telefoon of via de interface van de controller.

Zigbee protocol:

De Zigbee protocol kennen we vooral van verlichting van Philips HUE. De laatste jaren zie je steeds meer verschillende producten op de markt komen die niet zozeer met verlichting te maken hebben. Dit is natuurlijk heel fijn omdat er dan meer concurrentie komt voor andere protocollen en dit komt uiteindelijk de prijs te goede.

Powerrrrr:

Naast het aan-/uitzetten van deze tussenstekker is het mogelijk om je huidige verbruik en totaal verbruik in te zien. Je kunt dus precies zien wat een apparaat verbruikt en hierop te besparen. Zo kun je bv automatiseren dat hij uit gaat als je weg van huis bent.

Deze plug is behoorlijk compact met zijn Ø41 X 45 mm. Hij is eigenlijk bijna net zo groot als je stopcontact en daardoor bijna onzichtbaar. Aan de boivenkant zit een kleine LED om de status aan te geven. 

Hij heeft een maximaal vermogen van 10A continue en hij kan pieken opvangen van 16A. Hij is beveiligd voor overbelasting zodat er nooit te veel stroom op kan staan. Deze plug is de koop voor 37,95 via onze partner.

Wat krijg je:

- Tussenstekker
- Handleiding

Specificaties:

Lengte   45mm
Breedte   41mm
Hoogte   41mm
Gewicht   45,4gr
Protocol   Zigbee 3.0
Maximale vermogen   10A 

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Smart Plug Mini gaan installeren op de volgende controllers:

Momenteel werkt deze plug alleen maar met de Homey en SmartThings (van Samsung/Aeotec). Wij hebben nog niet de Hub van SmartThings dus zullen deze plug alleen op de Homey testen.

Homey by Athom

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.