Onze sponsor:

Review

Hombli Set

Automatiseren:

Wil je je huis echt slim maken dan moet je zaken ook kunnen automatiseren. Bij de Hombli hebben bij Scenario 2 mogelijkheden om te automatiseren: Shortcuts en Automatic. We gaan eerst een Shortcut maken door op de Add Shortcut te klikken in de shortcuts tab van Scenario, dit is ook mogelijk via de + rechts boven in het scherm.

Add Shortcut

Als eerste voeg je een conditie toe bij Conditions. Je hebt nu verschillende mogelijkheden, maar je moet kiezen voor Tap shortcut de andere opties zijn voor Automatic. (waarom die andere keuzes?)

Bij actions kan je 1 of meerdere acties toevoegen. Je klikt op add action of de + en hebt dan de keuze tussen; Automatic scenario, Pause en Device. In dit voorbeeld selecteren we Device en dan de Hombli Smart Socket. We krijgen dan twee mogelijkheden aan of uit en Timer, we selecteren aan en zetten de timer op een x aantal seconden.

Door Next te klikken komen we weer terug in het hoofdscherm en voegen nu een naam toe en geven de icoon een bepaalde kleur en uiterlijk.

De laatste optie is om de shortcut ook op de hoofdschem van de Hombli App te zetten. Deze zetten we aan en klikken rechts boven op Save. De shortcut is aangemaakt en staat klaar om gebruikt te worden op de tab shortcuts en op het hoofdscherm. Waar is de foto gebleven die ik heb gekozen?

Ok de shortcut werkt goed als ik hem aanklik. Nu willen we ook nog andere acties uitvoeren in deze shortcut, we klikken op de drie punten rechts boven in de icoon. Bij Action kunnen we op de + klikken voor een volgende stap. We selecteren een pauze van 4 minuten en daarna willen we dat de lamp uit gaat en slaan dit weer op. Als we dit uitvoeren gaat dit ook volgens de planning.

Automatic voorbeeld 1:

Nu gaan we een Automatic Scenario aanmaken in de tab Automatic. We komen in het zelfde scherm als bij shortcut, maar bij Condition kunnen we nu alles kiezen behalve shortcut. We selecteren de camera bij Device en zetten de conditie Motion detection. Nu willen we als de camera een beweging detecteert dat de lamp aangaat rood gaat branden. Dus bij Action selecteren we de bulb onder Device met de optie om aan te zetten en de mode wordt dus Colour. Alleen ik kan nu niet een specifieke kleur kiezen…. Goed ik selecteer de brightness, temperature en de Timer op een random aantal seconden.

Door Next te klikken komen we weer in het hoofdscherm en geven deze een naam en bij Style een kleur en slaan dit op door op Save te klikken. We testen dit uit en het werkt, maar we zien helaas niet de rode kleur, maar de kleur die we het laatste hadden gebruikt.

Automatic voorbeeld 2:

Goed lekker bezig dus we maken met de + nog een automatic aan. Hierbij zetten we de conditie dat als de smart socket boven de 110 Volt komt we de indicator licht van de camera en motion detect aan willen hebben. Tevens willen we dat de camera dit event opneemt. We geven dit een naam in style geven we een kleur en foto en staan dit op door Save.

Oei we zijn wat vergeten en klikken op de drie punten. We voegen de actie toe dat de bulb aan gaat voor 44833 seconden en slaan dit op.

We kunnen ook de volgorde van de automatic scenes aanpassen door op de drie punten rechts bovenin te klikken. Aan de rechterkant kunt je een naam pakken en naar boven of beneden plaatsen, staat dit naar wens sla je dit op.

Automatic voorbeeld 3:

Ok we maken er nog 1 aan om te kijken of we nog leuke combies kunnen maken. Als Condition willen we dat de actie uitgevoerd wordt als het 22 graden is in Amsterdam. Als eerste wil de Hombli APP toegang tot je locatie, als je dit niet geeft werkt het niet. Goed we geven toegang en passen dan de locatie aan naar Amsterdam.
Als actie wil ik als eerste een bericht ontvangen, dan een pauze van een minuut, dan moet de shortcut PowerOn21229sec uitgevoerd worden, daarna moet de automatic “VoltageCamera” uitgeschakeld worden en als laatste moet de bulb aan gaan met een bepaalde scene. Bij scene kunnen we ook niet selecteren welke scene we willen, als laatste geven we deze een naam kleur en foto en slaan deze op.

We kunnen door op de slider te klikken de automatic scene aan- en uitzetten.

We kunnen dus aardige automatic scenes aanmaken, maar ingewikkelder dan dit kan het niet worden in de Hombli App. Doordat de producten via het internet naar de cloud gaan en weer terug naar een ander apparaat gaat merk je af en toe dat er een vertraging in zit. Dit is jammer maar valt mee te leven.

Dit product is te koop voor:


Hombli Smart Indoor Camera
€ 40
Kopen
Hombli Smart Bulb
€ 25
Kopen
Hombli Smart Socket
€ 25
Kopen

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.