Onze sponsor:

Review

Hombli Set

Conclusie:

Hombli zet een reeks mooie producten op de markt welke door startende gebruiker zeer simpel te gebruiken zal zijn. Daar zit ook de kracht van het systeem, iedereen kan er mee werken. Wil je echt tot het gaatje gaan met automatiseren? Dan zal je tegen wat beperkingen aanlopen.

Leuk van Hombli is dat ze een groot assortiment aan producten hebben. Hierdoor kun je in 1 eco systeem je huis flink automatiseren. Voorbeelden van producten zijn een slimme deurbel, diverse lampen, tussen stekkers, deursensoren en beveiligingscamera's. Het enige product wat ik mis is een bewegingsmelder, maar gezien de ontwikkelingen bij Hombli zal deze er binnenkort wel komen.

De kwaliteit van de producten is gewoon erg goed, de software is laagdrempelig en is goed te volgen voor de gemiddelde gebruiker. In de software mis ik af en toe wat kleine punten, maar dit kan natuurlijk in volgende updates wellicht opgelost worden. Al met al een mooi alternatief voor mensen die geen controller willen, maar toch hun huis willen automatiseren.

De support via de APP kan nog verbeterd worden, maar de telefonische support was erg goed. De helpdesk medewerker was vriendelijk, behulpzaam en reageerde snel.

Qua prijsniveau zit de Hombli net even onder Philips HUE dus als je meerdere lampen hebt kan dit toch weer wat schelen in de portemonnee. 

Een vereiste bij dit product is dat je een goede WiFi verbinding hebt. De producten kunnen namelijk zichzelf niet verlengen (repeat) dus moeten rechtstreeks met je router communiceren. Bij andere protocollen is dit niet het geval (Z-Wave/Zigbee). 

Ik ben super tevreden over Hombli en natuurlijk stiekem een beetje trots dat dit van Nederlandse bodem komt :) Ik ben zeer benieuwd met welke producten ze nog meer gaan komen in de toekomst.

Kwaliteit


Gebruiksvriendelijkheid


Aantal producten


Koppelen met Alexa, Google assistent

De producten werken alleen op 2,4 Ghz


Cloud geeft soms een vertraging


Goede wifi verbinding is nodig op alle plekken.

Eindoordeel

8,0

Review is gemaakt met de Hombli App versie 1.2.0 op een Samsung Galaxy S7 Edge.

Wij bedanken Hombli voor het beschikbaar stellen van de test set.

Dit product is te koop voor:


Hombli Smart Indoor Camera
€ 40
Kopen
Hombli Smart Bulb
€ 25
Kopen
Hombli Smart Socket
€ 25
Kopen

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.