Onze sponsor:

Review

Hombli Set

De Smart Indoor Camera (binnen camera)

De camera is goed verpakt in een nette doos en ziet er allemaal verzorgd uit. Dus een goed begin voor deze camera. Hij komt met een USB stroom adapter, USB naar mini USB kabel en een gebruiksaanwijzing. 

Wat opvalt is dat hij super klein is. Dit is wel 1 van de kleinste camera's welke ik in mijn handen heb gehad. Helaas wordt er niks meegeleverd om hem aan het plafond te hangen. Maar omdat hij super licht is kun je dit oplossen met dubbelzijdig tape.

De kwaliteit van de camera voelt goed en degelijk aan en hij heeft een stevige voet. Fijn is dat je de camera in elke hoek kunt draaien door een slim draaisysteem.

Je kunt opnemen met HD 1080p en de kijkhoek is 130°. Door deze grote kijkhoek heb je een mooi breed beeld van de ruimte.

De videobeelden kun je natuurlijk live bekijken en er is 2-weg audio communicatie mogelijk. Om het af te maken heeft hij een bewegingsdetectie en er is infrarood nachtzicht. Leuke van deze camera is dat de beelden lokaal opgeslagen kunnen worden via MicroSD. Wil je dit niet dan is er een optionele betaalde Cloudopslag.

Er wordt een USB kabel meegeleverd deze is helaas wat kort met met zijn 1,40 meter, dus als je geen stroompunt hebt waar je de camera wilt plaatsen moet je gaan verlengen of een andere USB-miniUSB kabel kopen.

Als laatste wil ik melden dat deze camera (zoals de naam al doet vermoeden) alleen binnen te gebruiken is. Wil je een buiten camera dan heeft Hombli ook een buiten variant.

De Smart Indoor camera is te koop voor € 39,95.

Uiterlijk:

Grootte:

Wat krijg je:

- Camera
- USB Kabel
- Power adapter

Toevoegen in de App

We gaan de camera toevoegen en in het hoofdscherm van de Hombli App selecteren we recht boven de + knop en onder Camera kiezen we de Indoor Camera. We krijgen de melding om de camera aan te zetten en “Tap continue” tot het lampje knippert. Na een korte opstart begint de camera al zelf te knipperen. Hierna moeten we het WiFi netwerk en wachtwoord invoeren, ook deze camera werkt alleen met het 2.4 GHz netwerk.
Na de bevestiging gaat de App zoeken naar de camera en vindt deze meteen en geeft aan de camera succesvol te hebben toegevoegd. Dit werkt dus allemaal feilloos. Als we op Done klikken moet je eerst toestemming geven dat de Hombli App toegang krijg tot je foto’s, media en files op je mobiel, na akkoord kom je meteen in het hoofdscherm van de indoor camera, ik ga terug naar het hoofdscherm en daar staat de smart indoor camera met een mooi foto icoon van het product. Er zijn geen knoppen om even snel een actie uit te voeren.

Overzicht in de APP

We lopen alle mogelijkheden van de camera even door. In het hoofdscherm van de APP klikken we op de device naam “Hombli Smart Indoor Camera”. De camera moet een seconde even snel laden en we hebben beeld, in het beeld staat ook de datum en tijdstip. Direct links onder het beeld staat HD en als we daarop klikken, verandert dit naar SD. Aan de rechterkant direct onder het beeld zien we de sterkte van het wifi signaal.

Daaronder een rij met opties, als eerste kunnen we het geluid van de camera aan- en uitzetten.

Daarnaast kun je op de foto icoon klikken om een screen shot te maken.

Als we op de microfoon icoon klikken krijgen we de vraag of we toestemming geven dat de Hombli App gebruik mag maken van de microfoon. Na hiervoor akkoord te hebben gegeven kunnen we de microfoon ingedrukt houden om zo te kunnen praten door de camera.

Daarnaast de camera icoon door er op te klikken begint de video opname en door nog een keer te klikken stopt de opname en wordt de video opgeslagen.

Als laatste in deze rij staat de twee pijlen icoon, deze zorgt voor een scherm vullend beeld als we erop klikken. Wel even je mobiel mee draaien, aan de rechterkant staan de iconen die je kunt gebruiken en links bovenin staat een pijl om weer terug te gaan naar het vorige scherm.

Instellingen:

Rechts boven staan drie punten, als we daarop klikken dan krijgen we een drop down menu met: Playback, Message, Albums, Private Mode, Multi-view en Settings.

De playback werkt nu niet, omdat we er geen SD card in hebben zitten en geen cloud abonnement hebben.

Bij Message staan de motion detection meldingen.

In Album staan de foto’s en video’s die we hebben gemaakt en op je mobiel worden opgeslagen

Als je Private Mode selecteert gaat de camera meteen uit en kan je hem alleen nog aanzetten.

In Multi-view zal je vast alle camera zien die je in de Hombli App hebt staan, in dit geval dus maar 1.

Bij de instellingen kan je als eerste op de naam klikken om de icoon, naam en locatie aan te passen.

Bij Device information staat het E-mail adres van de eigenaar, netwerk namen, tijd zone en wifi sterkte.

Shortcuts and Automation geeft weer aan waar je camera gebruikt wordt bij het automatiseren.

Private mode slider doet het zelfde als de Private Mode in de drop down menu.
Hierna heb je de optie Basic functions.

Wat Status indicator nou precies doet kan ik niet achterhalen, Flip screen draait je beeld 180 graden en Time watermark zet datum en tijd in beeld. Met Talk mode heb je de keuze om de knop ingedrukt te houden of een klik geven om aan te zetten en een klik om weer uit te zetten.

IR Night Vision kan je op automatisch, aan-of uitzetten. Je kunt hiermee zorgen dat als het donker is automatisch de IR-LED's aangezet worden. Hierdoor kun je ook goede opname maken als het donker is.

Bij Detection alarm settings kun je motion detection aan- en uitzetten, Alarm sensitivity level kun je op Low, Mdeium en High zetten. Als laatste kun je bij schedule een schema aanmaken wanneer motion detection aan en uit moet staan. Persoonlijk mis ik hier de keuze om motion detection alleen op een deel van je beeld uit te voeren, waardoor je wat nauwkeuriger kunt bepalen als iets op een bepaalde plek beweegt.

Bij Service subscription kun je een abonnement afsluiten voor cloud opslag. Later hier meer over.

Bij Share devices kun je zien welke family lid toegang heeft tot de camera en je kun door onder op Share this device meteen iemand toevogen.

In de FAQ krijg je alle veel gestelde vragen van de smart indoor camera te zien.

Bij Firmware update kun je checken of je de laatste software op je camera hebt staan.

Motion detectie/Notificatie

Als je motion detect aan hebt staan krijg je op je mobiel een melding van beweging, als je daarop klikt kom je meteen in de Alarm tab van de Message Center van je Hombli App.

Cloud abonnement

Als je cloud abonnement neemt krijg je de mogelijkheid om gebeurtenissen op te slaan van de laatste 7 dagen. Dit kun je voor een maand of een jaar afsluiten. Persoonlijk zou ik er een SD kaart in zetten die tegenwoordig niet zo duur meer zijn en dan kan je veel meer terug dan 7 dagen. Ik kan me voorstellen dat cloud voor andere mensen wel prettig is dat je opslag niet bij het apparaat zit en er dus nog is al is je camera er niet meer.

Een cloud abonnement kost overigens € 3,49 p/mnd wat oké geprijsd is.

Indruk:

Deze camera maakt een complete indruk, alle toeters en bellen welke je verwacht zitten erop. De beeldkwaliteit is best oké. Voor de prijs van 39,95 kun je natuurlijk ook geen wonderen verwachten. Denk vooral dat je deze camera koopt omdat hij mooi aansluit bij het eco systeem van Hombli.

Dit product is te koop voor:


Hombli Smart Indoor Camera
€ 40
Kopen
Hombli Smart Bulb
€ 25
Kopen
Hombli Smart Socket
€ 25
Kopen

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.