Onze sponsor:

Review:

19 december 2021 | Niels Laan | iBlinds, Gordijnen/rails

iBlinds

Met dit product kun je je jaloezieen slim maken. We gaan hem nader bekijken.

Je droom is om natuurlijk om alles in je huis smart te maken. Vaak begin je met het vervangen van je verlichting door slimme lampen, je sluit apparaten aan op een tussen stekker. Hierna pak je door met deursensoren en bewegingssensoren om de boel verder te automatiseren. Na een tijdje heb je zo'n beetje alles wel slim gemaakt en blijven je gordijnen/jaloezieën over om aan te pakken. Het product van iBlinds sluit hier mooi op aan. Hiermee kun je namelijk je jaloezieën slim maken.

Stel je eens voordat je 's ochtends wakker wordt en je jaloezieën vanzelf opengaan en 's avonds voordat je gaat slapen weer dicht. Dit kan allemaal met de iBlinds en natuurlijk een Smart Home hub. Je kunt je ook een scenario voorstellen dat als je een film gaat kijken je jaloezieën automatisch dichtgaan. 

Z-Wave plus communicatie:

De aansturing van dit product gebeurt door de Z-Wave plus protocol. Hierdoor kan hij draadloos communiceren met jouw Smart Home hub. Je kunt jouw jaloezieën omhoog of naar beneden doen, of ze juist halverwege open zetten. Uiteraard is hij ook te automatiseren zodat als je wakker bent de jaloezieën automatisch open gaan.

De motor wordt gevoed door een batterij welke op te laden is via de bijgeleverde usb-kabel en adapter. Je kunt als optie ook een zonnepaneeltje erbij kopen zodat je hem nooit meer hoeft op te laden.

Het geheel is gemakkelijk te installeren maar je moet wel rekening houden dat je een minimale breedte hebt van 5,0 cm en een maximale 6,4 cm (ophangsysteem). Je moet dus vrij brede jaloezieën hebben, daarnaast moet er tussen de "drums" minimaal 15,3 cm zitten. Dit is zeg maar de ruimte tussen de draden.

Hij is te koop voor € 139,00 via deze website. Het zonnepaneel kun je kopen voor € 29,95.

Installatie:

1)
Voordat we hem gaan koppelen aan onze controller moet je de motor installeren in je jaloezie. De eerst stap is om de motor op te laden, nou dit is niet zo ingewikkeld want is een kwestie van de adapter is het stopcontact te doen en de usb kabel aan te sluiten. Hij is volledige opgeladen als de LED groen oplicht.

2)
Nu halen we de jaloezie los een halen de bestaande aandrijfsysteem los en trekken de aandrijfstang los.

3)
De volgende stap is om de kabel voor het opladen aan te sluiten. Hierdoor wordt adapter met kabel meegeleverd en een klipje om hem vast te maken aan je rail. De kabel doe we zodirect in de motor.

4)
Nu moeten we kijken of de huidige aandrijfstang aansluit op de motor. Als dit niet het geval is moet je de motor uit elkaar halen met de bijgeleverde sleutel en de as vervangen (er worden nog 2 verschillende varianten meegeleverd).

5)
Als alles past dan installeren we de motor in de jaloezie en zorg dat alles netjes uitgelijnd is. Nu drukken we de aandrijfstang in de motor om te zorgen dat hij zodirect aangestuurd kan worden.

6)
Nu moeten we zorgen dat hij toegevoegd wordt aan onze controller. We gaan wat verschillende controllers testen.

Zomnepaneel

Wat krijg je:

- Motor
- Batterij
- USB kabel
- Handleiding
- Tieraps
- Verhoger
- Dubbelzijdige tape
- Sleutel
- Adapter/verlenger voor oplader
- SDK code sticker

 

Specificaties:

Technologie: Z-Wave Plus - 700 Series
Stroom: Lithium Cell 3.7V, USB DC 5V, 2A Max (zonder USB power adapter)
Afmetingen: 121 x 57 x 38mm
Werktemperatuur: 0C tot 50C
Frequency: EU – 868MHz

Grootte:

Wij zullen deze iBlinds gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
- Fibaro Home Center 2
- Fibaro Home Center 3
- Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 139
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails