Onze sponsor:

Review:

19 december 2021 | Niels Laan | iBlinds, Gordijnen/rails

iBlinds

Installatie via de Homey:

Nu we de IBlinds geinstalleerd hebben en deze van stroom hebben voorzien, kunnen we door naar het toevoegen aan de Smart Home hub. We beginnen met de Homey. Ik zie dat er pas geleden een APP beschikbaar is gemaakt, dus de installatie zou niet zonder al te veel problemen moeten verlopen.

De eerste stap is om in te loggen in de webinterface (of de APP) van de Homey. We gaan vervolgens naar onze apparaten en drukken op het plusje. Ik zoek vervolgens op iBlinds en druk door om de APP te installeren. Volgens de instructie moet ik de iBlinds in de leermodus zetten. Dit kun je doen door het knopje (IN/EX) op de motor 3x achter elkaar in te drukkken of als je hem al helemaal hebt opgehangen het knopje aan de buitenkant (waar je hem ook kun opladen).

Je gaat hem hierna eerst verwijderen/resetten en dan toevoegen. Dit laatste doe je door weer 3x op de IN/EX knop de drukken. Ik zie hem direct en er wordt gevraagd om de SDK code. Deze kun je op het stickertje vinden welke bijgeleverd wordt of op de achterkant van de motor.

Na enkele seconden zie ik hem verschijnen op mijn dashboard en kan ik hem bedienen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Je kunt via het radar icoon bij de configuratie komen en daar kun je o.a. instellen, hoe snel hij open en dicht gaat en je kunt het geheel opnieuw laten calibreren bij een volgend commando. Dit is vooral handig als hij niet helemaal goed werkt.

Werking:

Ik krijg een aan/uit schakelaar, deze doet de jaloezie open of dicht. Je krijgt positie en raam cover tile set. Het verschil tussen deze 2 is mij niet helemaal duidelijk maar hier kan je bv de jaloezie 50% open doen.

Je krijgt tevens ook het batterijniveau te zien.

Nog 1 kleine tip: de calibratie zal starten als je de iBlinds even aanzet. Hij gaat dan het start en eind punt bepalen.

 

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:DAN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow dat als de zon ondergaat, en het 1 uur later is, dat dan de jaloezieen dichtgaan.

Dit product is te koop voor:


€ 139
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails