Onze sponsor:

Review:

19 december 2021 | Niels Laan | iBlinds, Gordijnen/rails

iBlinds

Conclusie:

Met de iBlinds kan je je jaloezieën slim maken, je hoeft dus nooit meer 's avonds alles dicht te doen, want dit wordt automatisch geregeld. Maar denk bv ook aan het automatisch sluiten zodat er in de zomer niet te veel zon naar binnen komt en het koel blijft.

De iBlinds zijn gemakkelijk te installeren in je bestaanden jaloezieën. Er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd en er is daarnaast een goede instructie video op de website. Dit moet voor iedereen wel te doen zijn.

Het geheel wordt gevoed door een batterij dus je hoeft ook geen extra elektra aan te leggen. Het opladen gaat dmv een USB kabel. Hierbij hoef je niet de hele jaloezie los te halen. Het is een kwestie van inpluggen. Afhankelijk van het aantal openingen hoef je pas na 4 - 6 maanden weer op te laden. Je kunt ook een los zonnepaneel aanschaffen en dan hoef je dus nooit meer op te laden.

Het open en sluiten gaat redelijk geruisloos en werkt zonder haperingen. De door ons geteste controllers ging het toevoegen en de bediening zoals het hoort.

Puntje van kritiek is dat de iBlinds alleen maar werken met brede jaloezieën van meer dan 55 mm. Dus de dunne versies worden niet ondersteund.

Als laatste wil ik de prijs van € 139,00 opnoemen want het niet echt goedkoop. Zeker als je meerdere jaloezieën hebt. Aan de andere kant is dit een redelijk uniek product dus dat mag dan ook wel wat kosten.

 

Dus: Zoek je een manier om je jaloezieën slim te maken? Dan is de iBlinds jouw nieuwe beste vriend!

Redelijk geruisloos
Gemakkelijk te installeren

55 mm jaloezieën nodig
Prijs

Eindoordeel

7,5

Getest met:
Homey, Firmware 7.2, APP: 1.3.3
Fibaro HC2, firmware 4.620
Fibaro HC3, firmware 5.090.17


Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Dit product is te koop voor:


€ 139
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.