Onze sponsor:

Review:

30 maart 2022 | Niels Laan | INNR, Smart Home Hubs, INNR

INNR Bridge (2.0)

Een review van deze gloednieuwe bridge van de INNR.

INNR is een bekende fabrikant op onze blog want we hebben al verschillende producten voorzien van een review. INNR is een Nederlandse fabrikant van Smart Home producten en richten zich vooral op verlichting. Ze zijn als het ware een concurrent van Philips HUE. 

In hun assortiment zitten buitenlamp, slimme LED lampen, LED filament lampen, tussenstekkers en wandschakelaars. Genoeg dus om je huis smart te maken. Om dit geheel aan elkaar te knopen en te bedienen hebben ze een bridge. 

Deze bridge zorgt ervoor dat als je bv een lamp aanzet via je telefoon, die vervolgens een signaal stuurt naar de lamp om deze aan te zetten. Om er zeker ervan te zijn dat de lamp ook echt aan is gezet wordt er ook een bevestiging naar de bridge gestuurd. Op deze manier weet je altijd dat de lamp aan of uit staat. 

Zigbee

Deze communicatie met verschillende apparaten gebeurt via Zigbee, dit is een draadloze communicatie protocol. Om van deze protocol gebruik te maken moet een fabrikant aangesloten zijn bij de alliantie van Zigbee. Hierin zijn afspraken gemaakt over hoe apparaten met elkaar communiceren. Zo kan in theorie dus een product van Philips ook samen werken met INNR.

Je kunt maximaal 30 apparaten aansluiten op de INNR bridge en apparaten kunnen onderling met elkaar communiceren. Hierdoor kan je het bereik van bv een lamp vergroten. Des te meer apparaten je hebt, des te beter is je netwerk.

INNR Bridge

De bridge is super klein, dus zorg dat je hem niet kwijtraakt. Hij werkt via WiFi dus een UTP kabel is niet nodig. Hij wordt gevoed door een meegeleverde USB adapter en kabel, dus je hebt alleen een stopcontact nodig. 

Hij is te koop voor € 39,95 wat hem natuurlijk zeer gunstig geprijsd maakt t.o.v. zijn concurrentie. Een vergelijkbare hub van Philips kost al gauw € 55,00 dus dat is mooi mee genomen. Er zijn ook 2 starterskits beschikbaar met normale LED lampen en afstandsbediening en eentje met spots en een knop. 

Aansturing via spraak:

Deze hub is te koppelen aan Google Home, Alexa en Apple Siri Shortcuts. Hierdoor kun je via spraak een lamp aan/of uitzetten.  

Wat krijg je:

- INNR Brigde
- Snelstart handleiding
- Adapter
- USB kabel

Specificaties:

Stroomvoorziening: 5V DC - 1.0A - 5W

Stroomverbruik: 1.5W

Protocol: Zigbee 3.0

Stroomaansluiting: USB C

Uiterlijk:

Grootte:

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs