Onze sponsor:

Review:

30 maart 2022 | Niels Laan | INNR, Smart Home Hubs, INNR

INNR Bridge (2.0)

Concurrentie/Koop advies/Vergelijking:

Er zijn natuurlijk inmiddels mega veel Smart Home Hubs om deze INNR Bridge mee te vergelijken. Maar als we kijken naar de producten die INNR verkoopt, en dit vergelijkt met de concurrentie, dan kun je deze bridge het beste vergelijken met de Ikea TRÅDFRI verbindingshub en de Philips HUE Bridge.

Beide merken hebben een soort vergelijkbare producten in het assortiment. Waarbij Philips zich wat meer richt op meer verschillende soorten verlichting. Als je bv kijkt naar de buitenverlichting heeft HUE wel meer dan 10 verschillende soorten, terwijl INNR er maar 4 heeft. Als je naar Ikea kijkt hebben ze zo'n beetje dezelfde hoeveelheid als INNR. Maar hebben ook producten die niet op verlichting zijn gericht. Denk bv aan bewegingsmelder, slimme rolgordijnen, luchtreinigers, etc.

Qua prijs is de Ikea de goedkoopste met zijn €29,95, hierna komt de INNR met €39,99 en de Philips kost het meest namelijk €59,95. Alle hubs maken gebruik van de Zigbee protocol dus daar zit geen verschil in.

Als we dan nog kijken naar de APP/software zijn deze ook vergelijkbaar. Hierbij is de Ikea de simpelste deze heeft een iets minder uitgebreide manier om routines/regels te maken. Alle 3 zijn ze ook niet echt super slim. Hiervoor moet je toch al gauw gaan kijken naar een systeem zoals de Smartthing HUB of nog een stap hoger de hub van Homey/Athom en Fibaro Home Center 3.

Welke moet je nu kopen? Wij denken dat je het beste kunt kijken naar wat voor apparaten je slim wilt maken en daar aan de hand van de keuze te maken. Wil je hierbij wat meer mogelijkheden (qua apparaten) dat kun je het beste voor de Philips gaan. 

 

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs