Onze sponsor:

Review:

30 maart 2022 | Niels Laan | INNR, Smart Home Hubs, INNR

INNR Bridge (2.0)

Routines:

Om je huis wat slimmer te maken kun je gebruik maken van routines. Dit zijn regels die bv lampen aan- of uitzetten. Deze routines kun je via de APP maken. Er zijn een aantal standaard routines ingebouwd. Als je bijvoorbeeld gaat (thuis)werken, hierbij worden dan alle geselecteerde lampen aangezet en in jouw ideale kleur ingesteld. 

Je kunt ook eigen routines maken, dit komt een beetje op hetzelfde neer maar dan kun je alles zelf instellen. Dit werkt allemaal super simpel en is ook bedoelt om iets snel uit te voeren.

Automatisering:

De routines zijn bedoelt om simpel wat aan/uit te zetten en om wat complexere regels te maken kun je gebruik maken van het automatiseringsgedeelte. Dit kun je onderin de APP vinden. Ook hier zijn er weer standaard een aantal beschikbaar die je kunt activeren. Denk hierbij aan een wekker die op een bepaald tijdstip je lampen alvast aanzet of als je gaat slapen de lmpen juist uitzet.

 

Je kunt hier ook weer zelf een automatisering maken. Hierbij krijg je de volgende triggers/startpunten tot je beschikking: Timers, zonsopkomst/zondondergang, wakker worden en gaan slapen. We bekijken ze allemaal even.

Timers:
Hier kun je een vaste tijd instellen, en de dagen van de week selecteren.

 

Zonsopkomst/zondondergang:
Zoals de naam al doet vermoeden kun je apparaten hier mij aan/uitzetten als ze zon opkomt of juist ondergaat. Het is ook mogelijk om nog een van/voor tijd in te stellen en de dagen van de week. De positie van de zon wordt bepaald adv van je locatie.

 

Wakker worden:
Met wakker worden kun je een soort van wakeup light maken. De lampen zullen dan geleidelijk, in de door jou aangegeven tijd, feller gaan branden.

 

Ga slapen:
Dit is het tegenovergestelde van wakker worden, de lampen worden dus automatisch gedimd.

 

Het automatiseringsgedeelte zit simpel in elkaar maar hierdoor kun je het niet heel complex maken. Maar denk er hierbij aan dat je niet wilt dat het 'slapen gaan' altijd op een vast tijdstip aangaat. Maar juist pas als je bijvoorbeeld naar boven gaat.

Als laatste wil ik nog melden dat de iPhone APP de mogelijkheid heeft om via de GEO-locatie van je telefoon je bepalen of je wel of niet thuis bent. Hierdoor kun je bv regelen dat je lampen automatisch uitgaan als je niet thuis bent. 

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs