Onze sponsor:

Review:

30 maart 2022 | Niels Laan | INNR, Smart Home Hubs, INNR

INNR Bridge (2.0)

Toevoegen apparaten:

We hebben bij deze review van INNR 2 verschillende producten meegekregen. Een slimme lamp (candle colour) en een afstandsbediening. Deze zullen we dus gaan toevoegen.

Smart Candle Colour  (RB 251 C2):

We beginnen met de slimme lampen. Dit zijn LED lampen in de vorm van een kaars en maken gebruiken van de e14 fitting. Ze hebben 4 LED's ingebouwd: rood, groen, blauw en wit. Met deze laatst LED kun je mooie, warme (geel) kleuren krijgen, of als je dat wilt natuurlijk ook een koude (blauwe) kleur. Met de andere LED's kun je alle kleuren van de regenboog maken. Ze hebben een vermogen van 4,9W en verbruiken stand-by maar 0,33W (0,70 euro p/j).

Om de lampen toe te voegen, starten we de INNR APP op en drukken op het plusje rechts bovenin en drukken op apparaten toevoegen. Nu scannen we de QR-code op de zijkant van de lamp. Nu voorzien we de lamp van stroom, deze zal vervolgens even knipperen. Na een paar seconden wordt de lamp gevonden en zien we een korte knippering om te bevestigen dat de lamp gevonden is en ik zie hem in de APP verschijnen. We kunnen hem dimmen, de kleur veranderen van de RGB LED's en de witte LED's aanpassen. Helemaal zoals het hoort dus.

 

Remote control (RC 250):

Deze afstandsbediening is een nieuw product van INNR. Hiermee kun je op afstand een lamp aan- of uitzetten. Je kunt er ook een routine mee opstarten. Een toepassing zou bv kunnen zijn dat je met 1 klik alle lampen in je woonkamer laat aanzetten.

We gaan ook deze weer installeren en dit gaat op dezelfde manier als de lamp van hiervoor. Dus gaan weer via het plusje en 'apparaten toevoegen' naar de scanner om de QR code op de achterkant in te scannen. Hierna moeten we het lipje verwijderen bij de batterij en wachten tot de LED rood knippert, we drukken hierna op volgende en het zoeken gaat beginnen.

Na een paar seconden werd hij gevonden.

 

Werking:

Wat kun je nou precies met deze remote? Je kunt je lampen (van een kamer) aan/uitzetten met 1 druk op de middelste knop. Je kunt de lampen dimmen door de bovenste en onderste knop te gebruiken. Naast deze 2 mogelijkheden kun je de pijltjes gebruiken (links/rechts) om een routine te starten. Welke routines dat zijn kun je aangeven in de APP. In het volgende hoofdstuk gaan we hier dieper op in.

Andere merken:

Nu hebben we 2 INNR apparaten zonder problemen toegevoegd. Laten we nu eens een ander merk proberen om te kijken of dit ook goed gaat. We beginnen met een Ikea LED lamp. Dus we volgen weer de weg van het toevoegen maar deze keer gebruiken we niet de scanner, maar voegen we hem handmatig toe. Nadat we de lamp voorzien hebben van stroom en deze een reset hebt gegeven (6x aan/uit), beginnen we met zoeken. Na enkele seconden wordt de lamp gevonden en kunnen we hem bedienen.

Installatie schermen:

Bediening:

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.