Onze sponsor:

Review:

03 mei 2022 | Niels Laan | INNR, Slimme lampen

INNR Smart Candle Colour

Installatie via Home Assistant:

We gaan deze lamp ook installeren met de gratis software van Home Assistant. Als hardware gebruiken wij een een Raspberry pi 3 die je voor minder dan 50 euro kunt kopen. 

Deze INNR lamp werkt via de Zigbee 3.0 protocol, om deze werkend krijgen met Home Assistant heb je een gateway/controller nodig. Wij gaan hiervoor de Conbee 2 USB stick gebruiken om dus de lamp toe te voegen.

De eerste stap (mocht je dit nog niet gedaan hebben) is deze stick te installeren op Home Assistent. Het is een kwestie van de stick in de PI te pluggen en dan naar de configuratie/intergraties te gaan. Je ziet hem dan direct staan. Nu moet je nog wat stappen doorlopen en zal hij automatisch worden toegevoegd.

Als de stick werkt kunnen we de lamp gaan toevoegen. We gaan naar onze configuration, integrations en klikken op de devices van de conbee stick. Vervolgens zie je links onderin een knop "add device" om het toevoegen te starten. Nu moeten we de lamp voorzien van stroom, deze zal van kleur wisselen. Na enkele seconden zien we een knippering en is de lamp gevonden.

Installatie schermen:

Bediening:

We kunnen de lamp dimmen, aan-/uitzetten, de kleur van de RGB LED's veranderen in miljoenen verschillende kleuren. Er is tevens een optie om de wittte LED's te veranderen (warmer, kouder).

Voorbeeld automation:

We willen deze lamp gaan gebruiken als "wake up light" nu kunnen we hiervoor een uitgebreide automation gaan maken maar dit is niet nodig. Home assistant heeft namelijk een mogelijkheid om blue prints te gebruiken. Dit zijn een soort van standaard templates die je kunt toepassen. Voor een "wake up light" heeft iemand hier al wat moois voor gemaakt.

Deze kun je hier vinden:
https://community.home-assistant.io/t/wake-up-light-alarm-with-sunrise-effect/255193

 

Je kunt het importeren via configuratie, blueprint en dan de url erin te plakken. Nu hoeven we alleen maar de lamp aan te geven en het is gaan met de banaan.

 

Dit product is te koop voor:


€ 30
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.