Onze sponsor:

Review:

03 november 2020 | Niels Laan | INNR, Slimme lampen

INNR Smart Filament Bulb vintage (RF-261/RF-264)

Review van een slimme lamp met een ouderwetse look.

We hebben van INNR een paar nieuwe producten binnen gekregen welke wij weer gaan voorzien van een review. INNR is een Nederlandse fabrikant die smart home producten maakt. Zij richten zich met name op de slimme verlichting. Zij maken al sinds 2012 producten dus ze zijn geen nieuwkomer meer en weten waar ze mee bezig zijn.

INNR kun je in meerdere opzichten vergelijken met Phillips HUE producten. Zo maken ze beide gebruik van de Zigbee protocol en hebben een groot assortiment verlichtingsproducten. Beide hebben ook een eigen smart home controller voor de aansturing.

Wij testen vandaag de Smart Filament Bulb Vintage. Om precies te zijn kijken we naar de RF-261 (een grote lamp) en de RF-264 (kleine lamp). Deze worden los van elkaar verkocht en hebben dezelfde hardware.

Deze filament lampen hebben een bijzonder design vanwege de LED's kan zien. Deze zijn in mooie staafjes zichtbaar waardoor ze eruit zien als een ouderwetse gloeilamp. Daarnaast hebben de lampen een goudachtige kleur. Dit zit zowel in de voet als in het glas. Ziet er luxe uit.

Leuk feitje is dat INNR de eerste fabrikant in de wereld is die de filament lamp smart heeft gemaakt.

De RF-261 is te koop voor €23,99 (of als 2 pack €  47,99) en kleiner RF-264 is te koop voor €18,99 (2 pack voor €37,99). Dit is best gunstig geprijsd voor dit type lamp. Als we dit met HUE vergelijken betaal je: €39,95 voor de grote en €24,95 voor de kleine. Dat scheelt toch weer een paar euro.

Making the Comfort of Smart Lighting available for anyone

INNR onderscheidt zich door producten die voor iedereen toegankelijk zijn. Dus Jip en Janneke kunnen ook werken met deze producten. Er is een gemakkelijke interface en de lampen zijn gemakkelijk toe te voegen.

Omdat INNR gebruik maakt van de Zigbee protocol, wat in principe een open systeem is, kun je hun producten ook gebruiken op andere systemen. Wij gaan er natuurlijk een paar testen.

De lampen hebben een lichttemperatuur van 2.200 Kelvin. Als je dit vergelijkt met een ouderwetse gloeilamp dan is dit wel wat aan de warme kant, deze geeft namelijk 2.800 Kelvin. Persoonlijk vind ik dit wel mooi. De lampen zijn niet te verstellen van kleur. Je kunt ze wel dimmen en natuurlijk aan-/uitzetten.

Wat krijg je:

- Lamp 
- Installatie handleiding
- Catalogus collectie INNR

 

 

 

 

Specificaties RF-261:

Kleur temp   2200K
CRI   > 80
Lumen   350lm
Lichthoek   320°
Levensverwachting   15.000 uur
Schakeltijd (aan)   <0,5 sec
Dimbereik   5% t/m 100%
Wattage   4.5W
Fitting   E27

Specificaties RF-264:

Kleur temp   2200K
CRI   > 80
Lumen   350lm
Lichthoek   320°
Levensverwachting   15.000 uur
Schakeltijd (aan)   <0,5 sec
Dimbereik   5% t/m 100%
Wattage   4.5W
Fitting   E27

Grootte RF-261:

Grootte RF-264

Uiterlijk:

Wij zullen deze INNR lampen gaan installeren op de volgende controllers:

- INNR Gateway
- Homey by Athom
Zipato Zipatile
- Vera Plus
- Philips HUE 
- Ikea Hub

Dit product is te koop voor:


€ 24
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.