Onze sponsor:

Review:

03 november 2020 | Niels Laan | INNR, Slimme lampen

INNR Smart Filament Bulb vintage (RF-261/RF-264)

Installatie via de Homey:

De volgende controller is de Homey. De eerst stap is om de stroom van de oude lamp af te halen en deze los te schroeven. Hierna schroeven we de INNR weer terug. Ik gebruik altijd even een doekje om te zorgen dat er geen vieze vingers op de lamp komen. De lamp zal een kort knipperen om aan te geven dat hij in leermodus staat.

Nu kunnen we de Homey APP opstarten en naar onze apparaten gaan. Druk vervolgens op het plusje en zoek de INNR op. Even goed kijken dat je de juiste versie pakt want er zijn er nogal wat. Er wordt gevraagd om de lamp nogmaals aan en uit te doen. Hierna wordt de lamp direct gevonden en ik zie hem 2x knipperen.

Ik kan hem nu aan-/uitzetten en kan het dimniveau bepalen. Ook hier dimt hij weer mooi.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt een aan-/uitschakelaar en je kunt de lamp dimmen. Het leuke bij de Homey is dat je bij de instellingen de transitie tijd kunt instellen (hoelang hij erover doet van aan naar uit).

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

Met de Homey kunnen we veel geavanceerde flows maken dan met de INNR bridge. Laten we bv de zonsondergang nog wat slimmer maken. Het is wel handig dat de lamp alleen aan gaat als er beweging/activiteit is in de woonkamer. Hierdoor gaat de lamp niet onnodig aan. We gebruiken o.a. een Fibaro Motion Sensor om de beweging te registeren. 

We gebruiken hiervoor het activiteiten kaartje bij de trigger en bij de DAN de lamp.

Dit product is te koop voor:


€ 24
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen