Onze sponsor:

Review:

NEEO

Recipe:

Het sterke van deze afstandbediening is dat meerdere apparaten te gelijk kunt aansturen. Om dit te regelen heeft NEEO "recipes" bedacht. Je kunt hier meerdere regels maken en bepalen wat erop het scherm van de NEEO getoond wordt.

Recipe: Flim kijken

Als eerst wil ik een recipe maken waarbij ik 1 knop in druk om flim te gaan kijken. Hierbij wil ik dat het volgende gebeurd:

- TV aan
- Input op HDMI 1
- Media speler aan
- Versterker aan
- Input op HDMI 1
- Fibaro Wall Plug aanzetten voor sfeer verlichting

Recipe: Z-Wave apparaat

2de regel wil ik gebruik maken van 2 Z-Wave apparaten: Een bewegingsmelder en tussenstekker. Ik wil dat als er beweging en een bepaalde lichtsterkte is, er een lamp aangezegd wordt.

Op bovenstaande manier regels maken werkt zeer gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en zal voor de meeste gebruikers voldoende zijn. Wil je wat ingewikkelder regels maken dan zal je vaak gaan vastlopen. Een Homey heeft dit momenteel beter op orde. Hier is dus werk aan de winkel om echt een serieus domotica-systeem te worden.

Overige instellingen:

Service derden/koppeling externe controller:

Je zou denken dat er na 2,5 jaar al een hoop te koppelen moet zijn maar helaas is dit niet het geval. De beloofde IFTTT koppeling is nog niet aanwezig. Het is wel mogelijk om acties te forwarden naar een andere controller. Zo is er voor de Homey een APP gemaakt om commando's op te vangen (en te versturen).

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.