Onze sponsor:

Review:

Philips HUE Bridge 2.0

Apparaten toevoegen:

Het toevoegen van Philips Hue lampen, toebehoren en andere merken doe je in de App, ga eerst naar de settings tab onderin en dan kun je kiezen voor “Light setup” of voor “Acccessory setup”. Kies voor “Add light” of “Add accessory” en je krijgt dan een korte uitleg, selecteer dan “Search” om de Bridge te laten zoeken. Bij het toevoegen van een lamp heb ook nog de keuze om het handmatige het serie nummer in te voeren. Als je dit doet zul je nog steeds moeten zoeken.

Wij hebben een ander probleem, want na het zoeken van de oude Hue lampen vind de Bridge niets. Wat ik ook probeer, een paar keer aan en uitzetten om te ontdekken zoals dat bij de Ikea lampen levert niets op. Dus we zoeken op internet hoe we deze lampen toch kunnen toevoegen.
Het blijkt dat je de oude Hue Bridge nodig hebt om de lampen door middel van een transfer over te zetten.
Hou er ook rekening mee dat je de Hue Bridge 2.0 moeten resetten hiervoor, dus alles wat je ervoor hebt gedaan ben je dan kwijt.

Dus heb je nog oude lampen, zet deze als eerste over! (Had ik dat maar eerder geweten:))
Je hebt hiervoor de oude versie van de App nodig, deze kun je vinden door op de Playstore te zoeken naar Hue v1 en volg dan de volgende stappen uit:

We kunnen nu ook de oude Hue lampen updaten:

Het is toch erg jammer dat Philips de ondersteuning voor de eerste versie van de Bridge stopt op 30 april 2020, maar goed Philips zegt dat de nieuwe versie 2 future proof is.

Osram

We hebben ook een Osram power switch en deze werkt ook via het Zigbee protocol, hiermee kun je de stroom toevoer naar bijvoorbeeld een lamp aan- of uitzetten. Maar je kunt er natuurlijk ook andere apparaten op aansluiten en in een routine zetten. Het toevoegen van de Osram power switch gaat in 1 x goed.  Je voegt hem toe door in de App naar de Accessory setup te gaan en de power knop op de switch in gedrukt te houden:

Ikea Tradfri

We gaan de Ikea Tradfri lamp toevoegen en deze werken ook via het Zigbee protocol. De Ikea lamp is een goedkopere alternatief en goed te gebruiken zonder dat je de Ikea controller nodig hebt. Het toevoegen van de Ikea lamp doe je door hem drie keer uit en aan te zetten. Je ziet dan dat de lamp daarna nog eens even aan en uit gaat en in de setup mode staat. De eerste keer vond de Bridge hem niet, maar na de tweede keer zoeken en de lamp in setup mode te zetten voegt de Bridge deze ook netje toe:

Innr

We hebben nog een Innr lamp en gaan deze ook toevoegen via het Zigbee protocol. De Innr lamp is een goedkopere alternatief van de HUE lampen. Het toevoegen van deze lamp kost wat meer moeite, omdat je niet ziet of deze in de setup mode komt te staan. Dus we zetten de lamp meerdere keren aan en uit tijdens het zoeken en hopen op het beste. Na de tweede poging vindt de Brige deze ook:

Dit product is te koop voor:


Philips Hue Smart Bridge 2.0
€ 60
Kopen
Philips Hue Bridge 2.0 Starter Kit
€ 190
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark

Nog meer van:

Smart Home Hubs