Onze sponsor:

Review:

Philips HUE Bridge 2.0

Routines:

Met Routines is het mogelijk om regels te maken/zaken te automatiseren. Zonder deze mogelijkheid heb je eigenlijk een maar een simpel aan en uit systeem. De Philips Hue Bridge 2.0 heeft 5 standaard routines; Home&Away, Wake up, Go to sleep, Other routines en Timers. Er is ook een mogelijkheid om een routine van een andere Apps (Other apps) te gebruiken.

Het is vrij simpel om te gebruiken en in te stellen, in de voorbeelden lopen we ze allemaal even door:

 

Home & Away:

Om hiervan gebruik te maken heb je een account nodig of logt automatisch in met je google account. Voor deze test maken we eerst even test account aan en kunnen dan instellen of we lampen willen uit zetten als weg gaan (Leaving home) en/of aan zetten als we thuis komen (Coming home). Hou er wel rekening mee dat je locatie altijd aan moet staan op je telefoon en dat deze App niet in batterij spaar modes mag staan:

Wake up:

Met de Wake up routine kun je een mooi wakker scenario maken. Hierbij gaat het light vloeiend naar een bepaalde sterkte. Heerlijk wakker worden dus zoals de mensen met een wake-up light doen. Je geeft aan hoe laat dit moet starten, welke dagen in de week en hoeveel tijd het moet duren voor je licht helemaal aan staat.

Go to sleep:

Dit is het zelfde principle als de “wake up”, maar dan gaat het licht op een bepaalde tijd en dagen in de week langzaam in een bepaalde tijd uit.

Other routines:

Hiermee kan je op een bepaalde tijd een actie uitvoeren of als de zon op of onder gaat. In dit voorbeeld zetten we het licht meteen aan als de zon onder gaat.

Timers:

Met een “Timer” kun je een actie uitvoeren als een bepaalde tijd is verstreken. In dit voorbeeld laten we het licht knipperen als er 6 uur is verstreken. Op deze manier kun je verschillende timers maken en is misschien leuk om je eitje mee te koken :)

Other apps:

Ik ga hierbij vanuit dat je zaken kunt vinden als je Google home/assistant, Alexa, Apple HomeKit, Cortana, Logitech, Samsung SmartTings, XFINITY Home, VIVVINT Smart Home en Razer.
Maar deze zaken heb ik niet en is deze bij mij dus ook leeg:

Dit product is te koop voor:


Philips Hue Smart Bridge 2.0
€ 60
Kopen
Philips Hue Bridge 2.0 Starter Kit
€ 190
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark

Nog meer van:

Smart Home Hubs