Onze sponsor:

Review:

01 november 2018 | Niels Laan | Sensative, Watersensoren

Sensative Drip

Nadat we de Sensative Comfort voorzien hebben van een review is de Drip aan de buurt. Dit is een sensor om waterlekkage te detecteren. We gaan hem uiteraard uitgebreid behandelen met de diversen controllers.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Drip is een sensor waar je water lekkage mee kunt detecteren. Handig is om bij de wasmachine in de buurt te hebben. Je wilt namelijk een seintje geven als je huis dreigt een zwembad te worden. Dit seintje kun je natuurlijk prima regelen met de domotica controller. Het is zelfs mogelijk om op afstand te zorgen dat de hoofdwaterkraan wordt dichtgedraaid. Een alarm wordt trouwens gegeven als de sensor boven de 10% vochtigheid komt.

"There is more"

Naast de water detectie heeft deze sensor ook een temperatuur- en lux meter ingebouwd. Deze temperatuurmeter kun je ook gebruiken als brandmelder. Als er namelijk brand is zal de temperatuur om hoog gaan en kun je een signaal hiervan sturen. De lux-meter is een leuk extraatje maar zie niet zo het nut hiervan in aangezien deze sensor vaak op donkere plekken wordt gebruikt. 

"Wife Acceptance Factor: 10 points"

Deze sensor is super plat met zijn 195 x 15 x 3 mm. Als je hem een beetje slim ophangt zul je hem niet snel zien. Dat ophangen kun je doen met de plakstrip aan de achterkant of met de bijgeleverde ophangbeugel. De sensor is glad afgewerkt en heeft een witte kleur. Aan de rechterkant zit een LEDje om de status aan te geven. Hij werkt via de draadloze Z-Wave plus protocol.

"Batterij vervangen verleden tijd"

Door de ingebouwde batterij, die tot 10 jaar mee moet gaan, hoef je geen batterij meer te verwisselen. Dat scheelt weer geld en is ook beter voor het milieu.

Hij is te koop via onze partner voor €59,99.

Wat krijg je:

- Drip sensor
- 2x handleiding
- Ophangbeugel met waterpads
- 2x schroeven en pluggen
- Magneet (voor toevoegen/resetten)

Uiterlijk:

Grootte:

Veelgestelde vragen:

Hoelang gaat de batterij mee van deze sensor?

Volgens Sensative moet hij 10 jaar meegaan.

Kan ik de sensor nog verplaatsen nadat ik hem vastgeplakt hebt?

Ja, dat kan omdat de plakstrip even nodig heeft om goed vast te plakken.

Kan ik de batterij vervangen?

Nee, dit is niet mogelijk

Hoe kan ik de sensor resetten?

Op de Sensative website staat een zeer uitgebreide handleiding: https://sensativesupport.zendesk.com/hc/en-us/categories/360000110511-Strips-Drip

Concurrentie:

Deze sensor is uniek door zijn compacte formaat en ingebouwde batterij. Uiteraard zijn er wel concurrent maar deze zijn een stuk groter.

Aeon Labs Water sensor 6
HANK Water sensor
Fibaro Flood sensor
Neo Coolcam water sensor

Wij zullen deze sensor gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren