Onze sponsor:

Review:

01 november 2018 | Niels Laan | Sensative, Watersensoren

Sensative Drip

Installatie via Domoticz:

Als laatste controller is Domoticz aan de beurt. Je kunt het toevoegen starten door naar het menu item "setup" en daarna naar "hardware" te gaan. Vervolgens klik je op setup van de Aeon Labs controller en ga je naar include node secure (aan de rechterkant). Na het verwijderen van de magneet op de achterkant van de sensor zal hij meteen gevonden worden. Mocht dit niet het geval zijn dan kun met het magneetje 3x over de sensor heen bewegen. Hierbij zal het LED gaan oplichten als dit 5x achter elkaar gebeurd dan is het toevoegen niet gelukt. Hij werd bij mij gelukkig gevonden en zie hem bij mijn apparaten verschijnen (LUX, temperatuur, water alarm, batterijniveau).

Het plaatsen doe je door de plastic bescherm stripjes los te halen (zowel van de blauwe beugel als de sensor) en hem vast te plakken op de juiste plek. De juiste plek is uiteraard zo dicht mogelijke bij de mogelijke lekkage.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld regel:

Ik wil graag dat als er waterlekkage is gedetecteerd dat er dan een notificatie wordt gestuurd en dan de waterkraan wordt dicht gedraaid.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren