Onze sponsor:

Review:

01 november 2018 | Niels Laan | Sensative, Watersensoren

Sensative Drip

Installatie via de Homey:

Als eerste controller gaan we deze sensor toevoegen aan de Homey. Als eerste stap loggen we in op de Homey. Vervolgens gaan we naar het apparaten gedeelte en klikken op het (+) icon. Hierna installeer je de Sensative APP (mocht je deze nog niet hebben) vervolgens zoek je de Drip op. Na het verwijderen van de magneet op de achterkant van de sensor zal hij meteen gevonden worden. Mocht dit niet het geval zijn dan kun met het magneetje 3x over de sensor heen bewegen. Hierbij zal de LED gaan oplichten, als dit 5x achter elkaar gebeurd, dan is het toevoegen niet gelukt. Hij werd bij mij gelukkig vrij snel gedetecteerd en ik zie hem bij mijn apparaten verschijnen (LUX, Temperatuur, Water Alarm, batterijniveau).

Het plaatsen doe je door de plastic bescherm stripjes los te halen (zowel van de blauwe beugel als de sensor) en hem vast te plakken op de juiste plek. De juist plek is uiteraard zo dicht mogelijke bij de mogelijke lekkage.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Je krijgt een temperatuur/helderheid/luchtvochtgheidmeter en hittealarm. Helemaal compleet.

Flow opties:

Flow voorbeeld:

Waar deze sensor natuurlijk goed in is het detecteren van water. Dus in ons voorbeeld zullen wij hier ook gebruik van gaan maken. Als er lekkage is gedetecteerd is, willen we een notificatie ontvangen en dat de Homey zegt dat er waterlekkage is. Als extra bonus willen we dat de waterkraan afgesloten wordt. Dit zou je bv kunnen regelen met deze Z-Wave kraanafsluiter.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren