Onze sponsor:

Review:

01 november 2018 | Niels Laan | Sensative, Watersensoren

Sensative Drip

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

De volgende controller is de HC2 van Fibaro. Het toevoegen gaat weer door de controller in de "toevoegen" stand te zetten en de magneet te verwijderen bij de sensor. Hij zal dan automatisch gevonden worden. Mocht dit niet het geval zijn dan moet je de magneet 3x heen en weer bewegen over de sensor. Mocht het toevoegen niet gelukt zijn dan zal de LED 5x gaan knipperen. Hij werd hierna toegevoegd aan de HC2. Het valt mij op dat er gemeld wordt dat er nog geen template beschikbaar is. Ondanks dit, zie ik netjes op het dashboard een LUX meter, temperatuurmeter, het water lekkage niveau en het batterijniveau.

Het plaatsen doe je door de plastic bescherm stripjes los te halen (zowel van de blauwe beugel als de sensor) en hem vast te plakken op de juiste plek. De juiste plek is uiteraard zo dicht mogelijke bij de mogelijke lekkage.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Scene opties:

Ik heb opties voor: Waterlekkage, Temperatuur en Lux.

Voorbeeld scene:

Ik wil graag dat er een notificatie wordt gestuurd en dat de waterkraan wordt afgesloten. Als laatste wil ik de scene "lights" draaien, die indien het donker is, ook nog de lampen aanzet. Wel zo handig dat ik ook nog kan zien waar de lekkage precies is.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren