Onze sponsor:

Review:

20 juni 2017 | Niels Laan | Sensative, Watersensoren

Sensative Multi Sensor - Comfort

Leuk om te zien dat er steeds meer domotica producten op de markt komen en dat bekende fabrikanten hun assortiment uitbreiden. Vandaag is Sensative aan de beurt met hun nieuwe multi sensor.

Sensative zien we niet zoveel voorbij komen op onze blog. Dit kan kloppen, want tot op heden hadden ze alleen een deur- en raamsensor in hun assortiment. Dit bedrijf is ontstaan uit een Indiogogo  project. Eind oktober 2015 hadden ze bijna €70.000 opgehaald via deze crowdfunding website. Dit was meer dan 280% dan de gestelde target. Leuk om dit zien dat ze 3 jaar later nog steeds bestaan en nieuwe producten blijven ontwikkelen. Ze hebben recent 2 nieuwe producten op de markt gebracht: Strip Comfort en de Strips Drip. De eerste gaan wij voorzien van een review.

Met de Sensative Strip comfort krijg je de mogelijkheid om temperatuur en licht te meten. Met de temperatuurmeter kun je bv bepalen of je verwarming aan moet gaan als de ruimte onder een bepaalde temperatuur komt. Hiervoor moet je thermostaat natuurlijk wel verbonden zijn met je controller. De licht sensor is handig om automatisch een lamp aan te zetten als het donker wordt. 

"Wife Acceptance Factor: 10 punten"

Deze sensor heeft een goede WAF omdat hij super plat is met zijn 195 x 15 x 3 mm. Als je hem een beetje slim ophangt zul je hem niet zo snel zien. Dat ophangen kun je doen met de plakstrip aan de achterkant of met de bijgeleverde ophangbeugel. De sensor is glad afgewerkt en heeft een witte kleur. Aan de rechterkant zit een LEDje om de status aan te geven. Hij werkt via de draadloze Z-Wave plus protocol.

"Batterij vervangen verleden tijd"

Door de ingebouwde batterij, die tot 10 jaar mee moet gaan, hoef je geen batterij meer te verwisselen. Dat scheelt weer geld en is ook beter voor het milieu.

Waterdetectie

Naast de temperatuur en lux meting kan deze sensor water detecteren. Hierbij moet wel vermeld worden dat er geen IP-rating wordt gegeven door Sensative en er geadviseerd wordt om een speciale ophangbeugel te gebruiken. Of te wel: leuk dat deze optie aanwezig is maar ons advies is om hier geen gebruik van te maken.

Hij is te koop via onze partner voor € 59,99 wat hem niet de goedkoopste maakt.

Wat krijg je:

- Strip
- 2x handleiding
- Ophangbeugel
- 2x schroeven en pluggen
- Magneet (voor toevoegen/resetten)

Uiterlijk:

Grootte:

Concurrentie:

Deze sensor is uniek door zijn compacte formaat en ingebouwde batterij. Nog sterker er zijn geen Z-wave sensor met alleen een lux- en temperatuur meting beschikbaar. Je komt dan al gauw bij de multisensoren in de buurt, zoals bv de 4 in 1 van Aeon Labs of de Fibaro Motion sensor.

Installatie:

Wij zullen deze sensor gaan installeren op de volgende controllers:

- Homey by Athom
- Zipato Zipatile
- Fibaro Homecenter 2
- Vera Plus
- Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren