Onze sponsor:

Review:

Shelly RGBW2

We bekijken de Shelly RGBW2 waarmee je via WiFi een LED strip kunt aansturen.

Alweer een 2de product van Shelly welke wij gaan voorzien van een review. Shelly is een nieuwkomer op de smart home markt. Zij zijn onderdeel van Allterco Robotics en zijn gevestigd in Bulgarije. Ze hebben in korte tijd behoorlijk wat producten op de markt gebracht, dus aan de weg timmeren doen ze zeker.

Van Shelly heb ik de Shelly RGBW2 toegestuurd gerekegen. Dit is een WiFi module waarmee je LED strips kunt aansturen. Je verandert hiermee je (domme) LED controller en maakt deze slim. De RGBW2 werkt met de WiFi protocol, dus zelfs zonder een speciale controller kun je dit product gebruiken. Er wordt een gratis APP bijgeleverd om dit mogelijk te maken maar koppelen aan je eigen smart home systeem is ook mogelijk.

Leuke van dit product is dat je hem mooi kunt integreren met je bestaande schakelmateriaal. Je bouwt namelijk achter je een schakelaar in (in een inbouwdoos). Het inbouwen is niet heel ingewikkeld en er wordt een duidelijk schema bijgeleverd. Je kunt een 12V en 24V Ledstrip (of lamp) aansluiten. Bij 12V is het maximale vermogen 288W en bij 24V heel verrassend 144W. Ruim voldoende voor de meeste oplossingen. Er kunnen zowel RGB-leds, Witte-leds (1 kleur) als RGBW leds aangesloten worden. Bij de witteleds kun je 4 strips aansluiten (op elk kanaal 1).

De module is een van de kleinste op de markt met zijn 41 x 36 x 17 mm. Dus hij past prima in een standaard 40mm diepe inbouwdoos. 

Leuk geprijsd

Een smart home kan behoorlijk in de papieren gaan lopen en vaak ben je niet met 1 module klaar als je eenmaal het virus te pakken hebt gekregen. Gelukkig voorziet de Shelly in deze behoefte want deze module is al voor € 17,95 te koop. Als je dit vergelijkt met bv een Fibaro RGBW switch dan kun je er 4 van kopen, want deze kost € 59,95. Dat scheelt toch behoorlijk.

Specificaties:

Stroom AC No
Stroom DC 12 - 24V
DC Stroom Output 12V per channel 45W
DC Stroom Output 24V per channel 90W
DC Stroom Output 12V combined power 144W
DC Stroom Output 24V combined power 288W
Draadloze/WiFi Protocol 802.11 b/g/n
Afmetingen 43mm x 38mm x 14mm

Wat krijg je:

- Shelly RGBW2 incl. gele kleur
- Handleiding (Engels)
- Aansluitschema
- Weerstand voor aansluiten 220V

Uiterlijk:

Installatie:

We gaan de Shelly op de volgende systemen gaan testen:

- Hun eigen APP
- Homey
- Home assistant
- Domoticz

Dit product is te koop voor:


€ 15
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.