Onze sponsor:

Review:

Shelly RGBW2

Conclusie:

Met de RGBW2 module van Shelly kun je draadloos LED strips aansturen. Hij werkt via de WiFi protocol dus je hebt geen speciale controller nodig om hem aan te sturen. Je kunt hem bedienen via de APP van Shelly. Het installeren gaat ook via deze APP.

Unieke aan deze module is dat hij open source is hierdoor kun je hem gemakkelijk aan een andere controller koppelen. Zo konden wij hem werkend krijgen met Home Assistant, Domoticz en de Homey. Andere smart home systemen moeten ook geen problemen opleveren. Er is een API en MQTT oplossing beschikbaar. Je kunt tevens de module ook nog flashen, om er een eigen software op te laten draaien.

Je bouwt hem in achter je bestaande schakelmateriaal. Hierdoor behoud je dus je wandschakelaar/knop om hem handmatig te bedienen. Je kunt hem dus onzichtbaar maken.

Zitten er dan ook nadelen aan deze RGBW2? Jazeker omdat er gebruik gemaakt wordt gemaakt van de WiFi protocol is de verbinding niet altijd stabiel. Dit hangt of staat uiteraard met hoe goed je WiFi in huis is. 

Heb zelf dit niet ervaren maar als ik Google dan lees ik meer mensen met dit probleem. Dit hangt uiteraard ook van je WiFi signaal af. 

Ik wil graag afsluiten met het sterktste punt van deze module: Hij is namelijk al te koop voor ongeveer 18 euro wat hem de goedkoopste inbouwmodule de markt maakt.

Prijs
Klein
Open source
Goed te koppelen

Geen repeaters
WiFi protocol:
- Je WiFi bereik moet goed op orde zijn
- WiFi kan storingsgevoelig zijn 

Eindoordeel

8,0

Dit product is te koop voor:


€ 15
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen