Onze sponsor:

Review:

Shelly RGBW2

Installatie via de Homey:

Het leuke van deze Shelly RGBW2 is dat je hem ook kunt gebruiken in andere smart home systeem. Dit gaan we uiteraard ook testen en we beginnen met de Homey. De Homey ondersteund allemaal verschillende protocollen. In het geval van de Shelly zal hij gebruik maken van je eigen netwerk om te verbinden.

De eerste stap is om de Shelly aan te sluiten volgens het bijgeleverde schema. Er worden 8 schema's bijgeleverd, dus let op dat je de juiste pakt. In mijn geval heb ik een 12V voeding en een RGBW ledstrip. Ik kijk dus op de DC kant en dan het laatste schema.

Je kunt eventueel ook een wandschakelaar aansluiten, dit kan zowel een pulsschakelaar zijn als een mono schakelaar.

Als je alles van stroom hebt voorzien kun je de wandschakelaar even aan-/uitzetten kijken of er reactie komt. In mijn geval had ik een pulsschakelaar aangesloten dus moest ik 2x klikken. Dit komt omdat hij nog niet geconfigureerd is op deze type schakelaar. Maar ik kon in ieder geval zien dat hij het deed.

Hierna moet ik hem toevoegen aan de Shelly APP. Deze stap moet je altijd nemen omdat je hem hier in configureert en aan je eigen netwerk hangt. Hoe je dit moet doen kun je hier lezen.

Let the smart come in...

Als alles goed werkt in de Shelly APP gaan we hem toevoegen aan de Homey. Ga naar je apparaten in de APP en druk op het plusje. Zoek vervolgens op Shelly en start de installatie. De APP zal eerst geinstalleerd worden (mocht je deze nog niet hebben). De Homey zal hierna je netwerk af zoeken om te zien of hij de Shelly kan vinden. In mijn geval werd hij snel gevonden en ik zie ook het juiste ip-adres staan, dus ik kan verder gaan met de installatie.

Helaas kreeg ik hier een melding dat het toevoegen niet gelukt was. Na 6x proberen lukte het wel. Even volhouden dus.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een aan- en uit schakelaar voor zowel de witte- als RGB-kleuren. Je kunt alle kleuren van de regenboog maken met de RGB led's en met de witte kun je de temperatuur bepalen (blauwer of geler). Tevens kun je het totaal en huidige verbruik inzien.

Configuratie:

Je kunt eventueel een login en wachtwoord op je Shelly zetten, deze is in te voeren bij configuratie. Je vindt hier ook een polling frequentie, er wordt aanbevolen deze niet lager te zetten van 5. Daarnaast kun je instellen dat je een notificatie wilt ontvangen als de Shelly een x aantal minuten niet reageert.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je verschillende opties tot je beschikking. Complimenten aan de ontwikkelaar want dit is perfect geïntegreerd in de Homey.

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

We willen graag dat als de zon onder gaat, en ik niet thuis ben, dat dan de Shelly wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 15
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen