Onze sponsor:

Review:

SwitchBot Curtain & Meter & Hub & Button

We gaan diverse producten van SwitchBot van een review voorzien.

We hebben wat leuke producten binnen gekregen van SwitchBot. Deze fabrikant specialiseert zich in het slim maken van je gordijnen. Ze zijn in 2016 begonnen als kickstarter en hebben als een van de weinige een succesvolle campagne gehad. Ze begonnen zelfs al in 2017 producten te versturen, dat kunnen niet veel kickstarter projecten zeggen.

Inmiddels hebben ze verschillende, aanvullende, producten gemaakt o.a. de Curtain welke wij gaan voorzien van een review.

Leuk om nog te vermelden is dat dit product in 2020 een Good Design Award 2020 en IDEA 2020 prijs gewonnen heeft. Dat is niet niks! Onze verwachtingen zijn dus hoog.

SwitchBot Curtain:

De SwitchBot Curtain is een apparaat om je gordijnen slim te maken. Door hem te installeren kun je op afstand je gordijnen open of dicht doen. Hij werkt via de bijgeleverde APP of via een Smart Home systeem zoals bv de Homey. De draadloze communicatie verloopt via de bluetooth protocol (v5).

Je kunt ook een HUB toevoegen om hem via WiFi/extern te kunnen bedienen. Later meer hierover.

Hij heeft een ingebouwde batterij die je kunt opladen via USB. Volgens SwitchBot moet deze 8 maanden meegaan.

No waste, just replace

Uniek van de SwitchBot is dat je je bestaande railsysteem kunt blijven gebruiken en je alleen het slimme gedeelte toevoegt. Dit slimme gedeelte is een motor met beugels en een wiel voor de beweging.

Je hoeft dus niet je railsysteem te vervangen. Dit scheelt niet alleen werk met de installatie maar ook weer ruimte op de afvalberg.

Wat krijg je:

- Motor 
- 2 armen/ophangbeugels
- Handleiding kort
- Handleiding lang
- 5 wieltjes
- Meetlatje
- 8 afstandhouders
- USB kabel

Specificaties Curtain:

Sensoren: Accelerometer, lichtsensor
Trekkracht: tot 8 kg gordijnen
Maximaal rail lengte: 3 meter
Gewicht: 135g
Afmetingen: 42x51x110mm
Voeding: Type-C, 5V-1A
Batterij levensduur: tot 8 maanden (onbeperkt met zonnepaneel)
   

Uiterlijk en grootte:

Voor elke type rail

Van de SwitchBot Curtain zijn verschillende versies beschikbaar. Het maakt dus niet uit wat voor een rail je hebt. Je moet uiteraard wel de juiste versie kopen. De volgende versies zijn beschikbaar:

- Stang
- U rail
- I Rail

Voor alle types zijn minimale en maximale afmetingen. Je kunt het beste even op de website van SwitchBot kijken of jouw type geschikt is. Over het algemeen zal dit geen problemen geven.

Solar Panel:

Je kunt als extra een zonnepaneel bij de Curtain kopen. Hiermee hoef je je geen zorgen meer te maken over de batterij. Deze worden namelijk door zonne energie opgeladen. Je kunt dit paneel bevestigen aan de motor of los aan het gordijn. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht dat er op het paneel valt. In mijn geval hangt de motor ruim boven het kozijnen waardoor er weinig licht op valt. Ik maak dus gebruik van de optie om hem wat lager te hangen dus hem met dubbelzijdige tape vast te plakken aan het gordijn.

Wat krijg je:

- Zonnepaneel
- USB kabel
- Dubbelzijdige sticker
- Handleiding

Hub Mini:

De Hub Mini is het centrale aansturingssysteem van al je SwitchBot producten. Als je deze hub aansluit krijg je een verbinding met je WiFi netwerk en heb je een mogelijkheid tot een Cloud verbinding. Je kunt dan, als je weg bent, ook je gordijnen bedienen.

Omdat je dan verbonden bent met je netwerk kun je hem ook koppelen aan Google Home, Alexa, IFTTT en gebruik maken van de API om hem te verbinden met bv de Homey. Je krijg tevens een mogelijkheid om je infrarood apparaten aan te sturen zoals je TV en airco. 

Deze hub is dus wel een erg handige toevoeging. Hij is te koop voor 31,86 euro.

Uiterlijk en grootte:

Wat krijg je:

- HUB
- USB kabel
- Dubbelzijdige sticker
- Handleiding

Remote:

Het volgende accessoire waar we naar gaan kijken is de "Remote", dit is een afstandsbediening waar je bepaalde acties aan kunt koppelen. Hij heeft 2 knoppen en is super klein met zijn 3,4x4,2 cm groot. Je kunt hem gebruiken om je gordijnen te openen/te sluiten.

Uiterlijk en grootte:

Wat krijg je:

- Rmote
- CR2032 batterij
- Lipje om achterklepje open te maken
- Dubbelzijdige sticker
- Handleiding

Temperatuur- en Luchtvochtigheidsmeter:

Het laatste product wat we van SwitchBot hebben gekregen is de temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter. Hiermee kun je, zoals je zelf al kunt raden, de temperatuur en de luchtvochtigheid mee meten. Hij heeft een display waarop je direct de waardes kunt aflezen.,nnen

De waardes kun je uiteraard ook zien in de APP. Hij wordt gevoed door 2 AA batterijen en heeft een klein voetje om hem schuin neer te kunnen zetten.

Hij is te koop voor 15,59 euro.

Uiterlijk en grootte:

Wat krijg je:

- Meter
- Handleiding
- 2x AA batterijen
- Voetje

Dit product is te koop voor:


Curtain
€ 57
Kopen
Remote
16
Kopen
Mini Hub
€ 33
Kopen
Zonnepaneel
€ 16
Kopen
Temperatuur en Luchtvochtigheidmeter
€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.