Onze sponsor:

Review:

20 november 2023 | Niels Laan | Aqara, Gordijnen/rails

Aqara Roller Shade Driver - E1

Conclusie:

Met de Roller shade driver E1 kun je op afstand via de Zigbee protocol je rolgordijnen openen en sluiten. Dit kan natuurlijk automatisch via een slimme automatisering of via je telefoon. Handmatig kan ook door de knopjes op het apparaat zelf te gebruiken.

Zoals we gewend zijn van Aqara doet dit product ook weer wat hij moet doen zonder problemen. Het is fijn dat er een accu in zit zodat je je geen zorgen hoeft te maken voor de stroomaansluiting.

Hij is niet muisstil maar het geluidsniveau valt mee en is het natuurlijk maar even.

Het toevoegen aan de verschillende Smart Home systeem (M2, Homey en HASS) ging zonder problemen, waarbij wel gemeld moet worden dat bij de laatste 2 een handmatige kalibratie moet uitvoeren om de juiste open en gesloten posities te krijgen. De manier waarop dit moet vinden we niet super gebruiksvriendelijk omdat je vaak te laat drukt en hij dus te ver door schiet.

Als we dan toch bij de minpunten zijn dan is dit product wel wat aan de grote kant. Dit kan wat problemen geven met ophangen en heel tactvol ziet het er ook allemaal niet uit. Bekijk hiervoor even onze youtube review.

Als laatste hebben we nog de prijs van €59,90, wat vergelijkbaar is met de concurrentie maar kan natuurlijk wel in de papier gaat lopen als je meerdere rolgordijnen in je huis hebt.

Kortom: Zoek je een goed product om je rol gordijnen te bedienen en je hebt hier wat geld voor over, dan is dit product een prima oplossing.

Werkt goed
Zit stevig in elkaar

Afmetingen (past niet altijd)
Niet goedkoop


Kalibratie niet gebruiksvriendelijk
Klepje past niet/loopt aan

Eindoordeel

7,0

Getest met:
Aqara Home 4.1.2
Homey, Firmware: 10.0.3, APP: 1.7.1
Home Assistent, firmware: 2023.11, OS: 9.5
Firmware E1: 0.0.0_1530

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails