Onze sponsor:

Review:

Blastbot

Installatie:

De eerste stap is om de APP te downloaden (Android/iOS) en deze te installeren op je telefoon. Hierna maak je een account aan en voorzie je de Blastbot van stroom met de bijgeleverde adapter/usb kabel. Vervolgens klik je op "Setup new device" en selecteer je de Blastbot en hou je het knopje aan de achterkant 5 seconde in tot het LED aan blijft. Hierna verlaat je de applicatie en ga je naar je WiFi configuratie op je telefoon. Je ziet dan de Blastbot als netwerk staan. Maak vervolgens een verbinding hiermee en ga terug naar de APP. Hij zal de Blastbot dan vinden en vragen om je lokale WiFi gegevens. Deze vul je vervolgens in om dus de Blastbot met je netwerk te verbinden. Dit ging overigens bij mij niet helemaal lekker omdat hij mijn netwerk niet zag of de Blastbot niet zag. Na het pakken van een andere Android telefoon ging de installatie wel goed. Dit zou een probleem kunnen zijn met de APP en Android 9. Na de installatie zie ik bij mijn devices de Blastbot staan.

Installatie schermen:

Apparaten toevoegen:

Nu we de Blastbot aan het werk hebben moeten we zorgen dat we onze TV kunnen bedienen. Dit doe je door een Control toe te voegen. Je kunt een "Blank" apparaat toevoegen om de codes zelf te leren of een vooraf geprogrammeerde apparaat. We beginnen met de laatste. Ik heb een Philips TV dus ik zoek deze als eerste op. Vervolgens moet je zorgen dat deze standby staat en de Blastbot gericht is naar de TV. Bij de volgende stap komt hij met een standaard knoppen voorstel. Deze kun je dan meteen testen. Mocht er iets niet werken dan kun je ook naar jouw specifieke toestel zoeken. Bij mij werkte alles prima dus ik heb hem toegevoegd. Hierna heb ik ook nog mijn Onkyo (TX-N509) AV-receiver toegevoegd en dit ging ook zonder problemen. Heb ook nog even andere apparaten opgezocht en deze konden ook allemaal gevonden worden. De database met de apparaten lijken dus goed in elkaar te zitten.

Installatie schermen Philips TV:


 

Installatie schermen Onkyo AV-receiver:

Alle apparaten ondersteunt

Het is natuurlijk onmogelijk om te controleren of alle apparaten welke via IR werken ondersteund worden. Dit zal vast ook niet het geval zijn. Gelukkig is er een zelf-leerfunctie. Hiermee kun je met oude afstandbediening doorsturen naar de Blastbot zodat hij ze ook weet. Dit heb ik ook even getest en dit werkt prima. Fijn dat deze optie aanwezig is dit maakt de Blastbot altijd inzetbaar.

Het toevoegen van codes is gemakkelijk.  Het is een kwestie van een nieuwe controller aanmaken en de afstandbediening naar de Blastbot richten. Hierna druk je op de gewenste knop en zal hij worden toegevoegd. Je kunt nog de naam, kleur en het icoon veranderen.

Toevoegen codes:

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels