Onze sponsor:

Review:

Blastbot

Koppeling met de Domotica systeem

Leuk onderdeel van deze Blastbot is dat hij te koppelen is aan je domotica systeem. Dit werkt via een http request naar de Blastbot toe. Dit is een aanroep via een url naar de cloud server van de Blastbot toe. De meeste domotica controllers kunnen hiermee wel over weg. Er is helaas geen lokale mogelijkheid om een aanroep te doen. De Blastbot moet dus altijd verbonden zijn via het internet. De koppeling is ook maar 1 kant op (naar de Blastbot toe)

Instelling API op Blastbot:

Koppeling Fibaro Home Center 2

Deze Blastbot kun je ook koppelen aan de Fibaro Home Center 2. Dit kun je doen door een virtueel apparaat aan te maken in je HC2 deze stuurt dan de knop door naar de Blastbot en die vervolgens weer naar je TV. Dit werkt allemaal lokaal waardoor je er geen last heb als de cloud niet meer werkt.

Als eerste log je in op de HC2 en ga je naar het apparaat gedeelte. Vervolgens maak je een nieuw virtueel apparaat aan en zorg je dat deze verbinding maakt via het lokale IP van de Blastbot met poort 9999. Hierna voeg je bij Advanced de IR code toe en zorg je dat het vinkje "Wait for device response" aan staat.

De codes kun je opvragen via de lokale interface van de Blastbot of via de APP.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels