Onze sponsor:

Review:

BlitzWolf Smart Socket BW-SHP15

Review van de goedkope tussenstekker van BlitzWolf.

We hebben al heel wat tussenstekkers voorzien van een review. Dit is ook een zeer handige toevoeging aan het Smart Home systeem. Zo kun je ze gebruiken om bv een staande lamp op afstand aan- of uit te zetten. Maar ook handig om je energie verbruik van je apparaat te meten. Zo kun je gemakkelijk sluip verbruikers opsporen.

Andere toepassing is om een notificatie te ontvangen als je wasmachine klaar is. We geven in deze review enkele voorbeelden in combinatie met verschillende Smart Home systemen.

De plug is gemaakt door BlitzWolf, dit is een niet zo heel bekende fabrikant, ze maken vooral data kabels, usb opladers en horloges. Ze hebben nu dus ook Smart Home producten ontwikkelt. Ze onderscheiden zich door de betaalbaarheid van de artikelen. Zo kun je deze tussenstekker al voor 14,00 euro kopen (en de in aanbieding zelfs voor € 12,00).

Energie meeting

Deze stekker kan, naast dat hij aan of uit gezet kan worden, ook het energieverbruik meten. Je kunt het huidige- en totaalverbruik inzien. Bij sommige hubs kun je ook nog het voltage en stroomsterkte bekijken.

De plug voelt zeer licht aan en heeft een wit plastic ombouw. Daarnaast is er aarde aanwezig en zit er aan de zijkant een knopje om hem handmatig aan of uit te zetten. Achter dit knopje zit ook een LED welke oplicht als hij aan staat. Je gebruikt dit knopje ook om hem toe te voegen aan de controller.

Je kunt er maximaal 3680W (16A) op aansluiten. Wat voor eigenlijk alle normale toepassingen meer dan voldoende moet zijn. Hij werkt via de Zigbee protocol, dus zorg dat je controller dit ondersteunt.

Deze plug is de te koop voor rond de 14.00 euro via deze link.

Wat krijg je:

- Tussenstekker
- Handleiding

Specificaties:

Model: BW-SHP15 Smart Socket
Input: AC 110-240V
Maximaal vermogen: 3680W / 16A
Afmetingen: 49x49x82mm

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Smart Socket gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
- Aeotec Smart home hub / Smarrtthings
- Home Asssitant (ism de Cobee 2 stick)
- Philips HUE 

Dit product is te koop voor:


€ 14
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels