Onze sponsor:

Review:

BlitzWolf Smart Socket BW-SHP15

Installatie via de Home Assistant:

We gaan deze tussenstekker ook installeren met de gratis software van Home Assistant. Je kunt dit pakket op verschillende hardware installeren, wij gebruiken een Raspberry pi 3. Leuke van dit systeem is dat je goedkoop je huis slim kunt maken. 

De tussenstekker werkt via de Zigbee 3.0 protocol, om deze werkend krijgen met Home Assistant heb je een gateway/controller nodig. Wij gaan hiervoor de Conbee 2 USB stick gebruiken. Volgens de database van Conbee zou deze plug zonder problemen moeten werken.

De eerste stap (mocht je dit nog niet gedaan hebben) is deze stick te installeren op Home Assistent. Het is een kwestie van de stick in de PI te pluggen en dan naar de configuratie/intergraties te gaan. Je ziet hem dan direct staan. Nu moet je nog wat stappen doorlopen en zal hij automatisch worden toegevoegd.

Nu kunnen we de plug gaan toevoegen door de stick hem te laten vinden. Om hem gevonden te krijgen stoppen we de tussenstekker in het stopcontact en houden het knopje 5 seconden ingedrukt tot de LED gaat knipperen. Na enkele seconden zien we hem verschijnen.

Installatie schermen:

Werking:

Je krijgt een aan- en uitschakelaar en kunt het Voltage, Ampere, huidige verbruik en totaal verbruik zien. Het valt op dat het aantal Ampere nogal hoog en het voltage zeer laag deze kloppen dus ook niet. Ander punt van aandacht is dat bij een verandering van het Wattage deze vrij traag binnenkomt.

Je kunt hem eventueel pollen zoals hier omschreven:
https://github.com/dumpfheimer/hass_zha_attr_poll_workaround

Flow opties:

Je hebt onderstaande triggers tot je beschikking om een flow te maken.

Voorbeeld flow:

We willen een notificatie ontvangen als de was klaar is. De gemakkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is een blueprint te gebruiken. Deze kun je vanuit hier installeren:

Klik hier

Dit product is te koop voor:


€ 14
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels