Onze sponsor:

Review:

16 september 2022 | Niels Laan | Fibaro, Smart Home Hubs, Fibaro

Fibaro Home Center 3 Lite

Een review van de compacte Smart Home controller van Fibaro de HC3 Lite.

De HC3 Lite is de nieuwe compacte controller van Fibaro. Hij is het kleine broertje van de HC3 welke wij al voorzien hebben van een review. We gaan in deze review bekijken wat de verschillen zijn met de HC3 en wat je allemaal kunt met deze controller.

Fibaro is al jaren lang marktleider als het gaat om Smart Home controllers welke werken met de Z-Wave plus protocol. Ze hebben begin 2020 een nieuwe versie van hun controller gepresenteerd welke de opvolger is van de HC2. Deze heet heel verrassend: de HC3. Van de HC2 was altijd een simpelere versie beschikbaar welke goedkoper is maar wat beperkingen heeft.

En je raadt het al van deze HC2 Lite is nu ook een HC3 Lite. Deze versie is weer sneller dan zijn voorganger en maakt gebruik van de nieuwe interface voor de bediening.

De HC3 Lite is voorzien van de nieuwe 700 chips van Sigma. Met deze variant krijg je nog meer snelheid en kun je langere afstanden overbruggen. Hij is voorzien van WiFi (2.4ghz) voor de communicatie naar buiten toe en naar je telefoon/computer. Deze controller kan in tegenstelling tot zijn concurrenten volledig standalone draaien en heeft dus de geen cloud connectie nodig.

Allemaal leuk natuurlijk zo'n controller maar wat kun je nou hiermee? 

Een Smart Home controller moet je zien als een brug tussen jouw lamp en de aansturing hiervan. Dat aansturen is niet alleen maar de lamp aan- of uit zetten maar ook het echt slim maken van je huis, door verschillende regels. 

Met deze regels, die je zelf eenvoudig in elkaar kunt klikken, kun je bv regelen dat je verlichting uit gaat als je van huis bent. Als de controller dan toch weet dat er niemand thuis is kan hij ook je verwarming lager zetten en direct het alarm aanzetten.

De HC3 Lite kan dus niet alleen maar verlichting aansturen maar ook je televisie, alarm, verwarming, airco, etc, etc. De mogelijkheden zijn oneindig.

Wat krijg je:

- Fibaro Home Center 3 Lite
- USB adapter met kabel (USB-B)
- Korte starters handleiding

Specificaties:

Processor Single-core Arm Cortex A7 (900 MHz)
RAM 512 MB
HDD 4 GB
Voeding 12V DC
Afmetingen 178 x 110 x 31 mm
   
Protocollen Radiofrequenties
Z-Wave (800) 868.0-868.6 MHz 869.7-870.0 MHz
Wi-Fi (802.11 b/g/n/a/ac) 2400-2483MHz

Dit product is te koop voor:


€ 143
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs