Onze sponsor:

Review:

16 september 2022 | Niels Laan | Fibaro, Smart Home Hubs, Fibaro

Fibaro Home Center 3 Lite

De APP:

Een goede APP mag natuurlijk niet ontbreken bij het aansturen van jouw Smart Home. Fibaro heeft hiervoor de Yubii APP welke beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Deze APP is ook beschikbaar in het Nederlands.

Fibaro heeft afgelopen jaar hier behoorlijk wat slagen in gemaakt. Hun APP liep altijd een beetje achter bij de concurrentie. We zullen wat features van de APP laten zien.

De eerste stap is om de APP de te koppelen aan je HC3 Light. Hiervoor is het aan te bevelen om een Fibaro ID aan te maken. Je kunt overigens ook zonder deze Fibaro ID inloggen door je lokale gebruiker te gebruiken. Het nadeel is dat je dan lokaal verbonden bent met je netwerk en er is dus buitenhuis niet bij kunt. Dat is niet heel handig.

Als je bent ingelogd moet je even je HC3 Light selecteren zodat hij verbinden kan maken.

Hoofdscherm:

Bovenin het hoofdscherm staan een soort shortcuts naar o.a. je alarm en je profiel wijzigen (thuis, weg, etc). Hieronder kun je direct een scene opstarten, dit is wel super handig. En hier weer onder staan je favorieten apparaten en je kamers.

Helemaal onderaan vind je je apparaten, scenes en instellingen.

Kamers, scene's en alarm

Smart widget:

Met de APP (android) komt de mogelijkheid om widget te gebruiken. Deze kun je op je home scherm van je telefoon zetten. Je hoeft dan niet de APP op te starten om bv je verwarming wat hoger te zetten.

De APP zit best logisch in elkaar en het aan/uitzetten van een apparaat werkt goed. Dat je direct een scene kan opstarten is ook een fijne toevoeging. Het aan/uitzetten van je alarm is ook aanwezig en is direct beschikbaar na het opstarten.

Toch is de APP wel erg basic. Ik mis bv het kunnen toevoegen van apparaten of het aanmaken en beheren van gebruikers. 

Dit product is te koop voor:


€ 143
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs