Onze sponsor:

Review:

HomeWizard Energy Socket - Wel of geen energie besparen?

Conclusie:

Met de tussenstekker van HomeWizard kun je apparaten op afstand aan- en uitzetten. Dit kun je doen met APP, de communicatie gaat via je WiFi netwerk. Naast de bediening zit er aan de zijkant van de plug ook een knopje om hem handmatig aan of uit te zetten, deze status zal hij ook updaten in de APP. Dit is wel erg handig want dan klopt deze altijd. 

Naast het bedienen kan deze plug ook het energie verbruik meten van het aangesloten apparaat. Zo kun je gemakkelijk zien wat een apparaat verbruikt als hij stand-by staat. Hierdoor krijg je een goed inzicht in je energie verbruikers. En om te besparen kun je deze dan automatisch aan of uit laten zetten. 

Hiervoor heeft de APP verschillende slimme dingen ingebouwd. Zo kun je als je veel energie opwekt met je zonnepanelen automatisch een warmwater boiler laten aanzetten. Zodat je deze energie opslaat.

Om gebruik te maken van deze functionaliteiten moet je wel een abonnement afsluiten van 1 euro p/mnd. Geen mega bedrag en dit zal je ook wel terug verdienen met je besparingen.

De tussenstekker zit goed en stevig in elkaar en kan tegen een stootje. Je kunt er maximaal 3200W (16A) op aansluiten wat voor de meeste apparaten voldoende zal zijn.

Hij is niet de goedkoopste plug met zijn € 33,95 maar in combinatie met de functionaliteiten in de APP valt de prijs wel weer mee.

Dus: zoek je een manier om energie te besparen? Dan is deze plug een manier om dit te doen. 

Bouwkwaliteit
Kan zichzelf terug verdienen
Overzichtelijke APP

Prijs
Abonnement nodig voor extra functionaliteiten

Eindoordeel

7,5

We willen HomeWizard bedanken voor het beschikbaar stellen van dit product.

Getest met:
APP: 1.1.0.0(45)
Software: 3.02

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels