Onze sponsor:

Review:

HomeWizard Energy Socket - Wel of geen energie besparen?

Installeren op Home Assistant

We gaan deze tussenstekker ook installeren met de gratis software van Home Assistant. Hierdoor hoeven we geen abonnement af te sluiten om de slimme functionaliteiten te gebruiken. Je kunt dit pakket op verschillende hardware installeren, wij gebruiken een Raspberry pi 3. Leuke van dit systeem is dat je goedkoop je huis slim kunt maken. Lees hier een review van dit systeem.

De tussenstekker werkt via de WiFi protocol, we hebben dus geen extra hardware nodig om hem werken te krijgen, zoals wel het geval is bij een Zigbee tussenstekker.

Het installeren is super simpel. De eerste stap is om in de HomeWizard APP het vinkje "local API" aan te zetten. Dit kun je vinden bij instelling van de tussenstekker. Als je dit gedaan heb ga naar settings, devices, klikt op nieuwe integratie en zoekt daar op HomeWizard. Na een paar klikken is hij toegevoegd. Fijn dat dit allemaal zo vlekkeloos werkt. 

Om net zoals in de APP van de HomeWizard te kunnen besparen zul je wel wat slimme regels moeten maken. Maar gelukkig kan dit vrij eenvoudig in HASS.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een aan- en uitschakelaar en kunt het huidige verbruik en totaal verbruik zien. 

Flow opties:

Je hebt onderstaande triggers tot je beschikking om een flow te maken.

Voorbeeld automation:

We willen een notificatie ontvangen als de was klaar is. De gemakkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is een blueprint te gebruiken. Deze kun je vanuit hier installeren:

Klik hier

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels