Onze sponsor:

Review:

27 juli 2023 | Niels Laan | Athom, Smart Home Hubs, Homey

Homey Pro - GAME OVER!

Conclusie:

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met deze Homey PRO haal je een Smart Home hub in huis die op dit moment de beste op de markt is!

Hij heeft alle tools om je huis echt slim te maken. Het geheel zit goed in elkaar en werkt zeer gebruiksvriendelijk. Zowel een beginner als gevorderde gebruiker kan z'n weg gemakkelijk vinden in dit systeem.

Door de verschillende ingebouwde antennes is de ondersteuning voor diverse apparaten en merken zeer goed geregeld en zul je dus niet zo vaak tegen komen dat iets niet werkt. Er is namelijk ondersteuning voor 433.92 MHz, Bluetooth, IFTTT, Infrarood, Open API, Somfy RTS, Z-wave Plus en ZigBee. Bij de laatste 2 krijg krijg je de mogelijkheid van het maken van een mesh netwerk waardoor apparaten onderling met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor verbetert de stabiliteit van je netwerk en krijg je een groter bereik. 

Doordat al deze protocollen ondersteund worden krijg je een veelzijdig systeem en je bent niet gebonden aan 1 merk of protocol. Zo'n beetje alle grote merken zoals Ikea, Fibaro, Philips HUE, Google Nest en Tado worden ondersteund. Dit is bij andere Smart Home hubs altijd een uitdaging omdat maar 1 merk goed werkt of zelfs maar 1 merk wordt ondersteund waardoor je gebonden hier aan bent.

De bediening van de PRO werkt via een APP welke beschikbaar is voor iOS en Android. De APP zit overzichtelijk in elkaar en heeft alle mogelijkheden om je huis aan te sturen. Zo kun je naast het aan/uitzetten van een apparaat, flows maken, je energie verbruik inzien en APP's installeren. Dit zie je ook niet bij elke Smart Home hub.

Je kunt dus eigenlijk alles via de APP regelen, ben je hier niet zo'n fan van dan kun je ook gebruik maken van de web UI en via je pc/browser werken.

Het automatiseren van je huis is gemakkelijk te doen met het drag en drop systeem (flows) en zit logisch in elkaar. Je kunt eenvoudige instellen dat je verlichting op een bepaald tijdstip aan gaat of automatisch via bewegingssensoren je lampen aan laten zetten. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en kan zelf niet een flow bedenken welke je niet kun maken met dit systeem.

Het is fijn dat er 2 verschillende manieren voor zijn om een flow te maken; de normale manier die meer voor de beginnende gebruiker is en de advanced flow manier, voor de gevorderde gebruiker.

De PRO werkt lokaal waardoor bij het wegvallen van je internet je niet in het donker komt te staan. Je flow blijven draaien en je kunt je apparaten blijven bedienen. Door deze lokale werking werkt alles super snel en zonder vertragingen.

Al dit moois heeft natuurlijk wel een prijs kaart want de PRO kost € 399,00. Dus de Homey is niet de goedkoopste oplossing. In dit geval klopt de uitspraak dat kwaliteit een prijs heeft.

Dus: Zoek je de ultieme hub om je huis echt slim te maken? Dan is de Homey PRO een winnaar.


Ik wil Athom bedanken voor het beschikbaar stellen van een review unit.

 

 

Zeer gebruiksvriendelijk
Ondersteuning voor meerdere protocollen
Oneindig mogelijkheden voor automatiseren van je huis
Innovatieve flow editor voor het echt slim maken van je huis

Nog geen ondersteuning voor Matter
Prijs (niet de goedkoopste oplossing)

Eindoordeel

8,5

Deze review is gebaseerd op: Homey APP: v 7.2.3.1246 |  APP Homey: Android | Firmware: 8.1.6

Dit product is te koop voor:


€ 399
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs